Ιστορία ρωμαϊκή και βυζαντινή Β γυμνασίου

Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό έχει διπλό στόχο. Από τη μια μεριά προσπαθεί να βοηθήσει το μαθητή στη μελέτη και κατανόηση του σχολικού εγχειριδίου, στην εμπέδωση της ύλης και στην εμβάθυνση των θεμάτων που καλείται να αντιμετωπίσει στις εξετάσεις. Από την άλλη επιδιώκει να διευκολύνει το συνάδελφο εκπαιδευτικό στη λειτουργική οργάνωση του καθημερινού μαθήματος. Η δομή του βιβλίου είναι σύμφωνη με το νέο τρόπο αξιολόγησης των μαθητών στο μάθημα της ιστορίας, που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια.
Κάθε κεφάλαιο περιλαμβάνει:
– περιληπτική απόδοση του αντίστοιχου κεφαλαίου του σχολικού βιβλίου
– ερωτήσεις ανάπτυξης ανοικτού τύπου σε όλες τις εξεταζόμενες εκδοχές
– αξιοποίηση πηγών του σχολικού βιβλίου
Περιλαμβάνονται επίσης:
– αναλυτικές οδηγίες προς τους μαθητές για τον τρόπο προσέγγισης των ιστορικών πηγών
– αποσπάσματα πηγών με ενδεικτικές απαντήσεις που διευκολύνουν το μαθητή να κατανοήσει καλύτερα τα θέματα που εξετάζονται στο σχολικό βιβλίο.Ο Αγαθοκλής Αζέλης γεννήθηκε το 1963 στη Μηλιά Μετσόβου. Σπούδασε στην Αθήνα, στη Φιλοσοφική Σχολή, και στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βιέννης. Από το 1997 διδάσκει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Έχει βραβευτεί από το αυστριακό κράτος για τη μετάφραση αυστριακής λογοτεχνίας στα ελληνικά. Ποιήματά του δημοσιεύτηκαν στη «Λέξη», στην επετηρίδα «Τρικαλινά» και σε γερμανική μετάφραση στον δίγλωσσο συλλογικό τόμο «13 Schreiber schreiben». Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές «Νύχτες στο θρυμματισμένο ενυδρείο», 2008, και «Εωθινές επιγνώσεις», 2011.

Συγγραφέας : Αζέλης Αγαθοκλής, Λαμπάτος Γαβρίλης
Εκδότης : Μεταίχμιο
Έτος έκδοσης : 2002
ISBN : 960-375-295-9
Σελίδες : 228
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Ιστορία – Σπουδή και διδασκαλία (Μέση)

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.44 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.