Ιστορία και φιλοσοφία των επιστημών στον ελληνικό χώρο 17ος-19ος αι.

Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια λογικά δομημένη και σε πλήρη συνοχή συλλογή μελετών πάνω σε επιμέρους θέματα των Φυσικών-Θετικών Επιστημών κατά την περίοδο του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, μελετών τις οποίες χαρακτηρίζουν η λογική της επιστημονικής αναζήτησης, η ενότητα σκέψης που απορρέει μέσα από την πολλαπλότητα και τη διαφορετικότητα των απόψεων των συγγραφέων τους. Οι συγγραφείς του τόμου που συμμετείχαν σε σχετικό ερευνητικό πρόγραμμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Επιστημών του Κέντρου Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, επιχείρησαν να δώσουν μια γενική εικόνα, από την οποία όμως να μη λείπει η ουσιαστική λεπτομέρεια, να κωδικοποιήσουν απόψεις στις οποίες έχουν καταλήξει ύστερα από πολύχρονη προσωπική ή συλλογική ερευνητική εργασία, πολύχρονη ουσιαστική επαφή με το βιβλίο των Φυσικών-Θετικών Επιστημών -και όχι μόνο-, να παρουσιάσουν την εξέλιξη της επιστημονικής σκέψης όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά, παραμένοντας στο πνεύμα της εποχής και αντλώντας τα συμπεράσματά τους μέσα από την εμπεριστατωμένη μελέτη των συγκεκριμένων ιστορικών στοιχείων.
Ένα έργο συλλογικό, του οποίου κάθε επιμέρους κεφάλαιο φέρει την υπογραφή του συγγραφέα του. Ένα έργο υψηλής επιστημονικής στάθμης, απαραίτητο σε κάθε πνευματικό άνθρωπο της χώρας μας.Ιστορικός των Επιστημών, φιλοξ. ερευνητής ΙΝΕ/ΕΠΕ.

Συγγραφέας: Βλαχάκης Γιώργος Ν., Καραμπερόπουλος Δημήτριος Α., Καράς Γιάννης, Καστάνης Νίκος, Κρητικός Θεόδωρος, Λάμπρου Μιχάλης, Νικολαΐδης Ευθύμιος, Ξενάκης Χρίστος, Παπαδημητρίου Αλέκος, Τερδήμου Μαρία
Επιμελητής: Καράς Γιάννης
Οργανισμός: Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Κέντρο Νεοελληνικών Ερευνών
Εκδότης: ΜεταίχμιοΕθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Ε.Ι.Ε.). Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών
Έτος έκδοσης: 2003
ISBN: 960-375-614-8
Σελίδες: 781
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Επιστήμη – Ιστορία, Επιστήμη – Φιλοσοφία και θεωρία
Σειρές: Επιστήμες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 41.08 €