Ιστορία Γ΄ δημοτικού

Περιγραφή
Αγαπητοί μαθητές, γονείς και δάσκαλοι,
Οι εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα», πρωτοπόρες στις ποιοτικές εκπαιδευτικές καινοτομίες και με ευαισθησία στις παιδαγωγικές και μαθησιακές ανάγκες των μαθητών, σας παρουσιάζουν το βοήθημα για την Ιστορία της Γ΄ Δημοτικού «Από τη μυθολογία στην προϊστορία».
Το βοήθημα αυτό στοχεύει να δώσει λύσεις σε τυχόν απορίες του μαθητή και ταυτόχρονα απαντά στις ερωτήσεις και τις εργασίες τόσο του βιβλίου όσο και του τετραδίου εργασιών.
Εκτός από τα παραπάνω, προσφέρει επιπλέον πληροφορίες που εμπλουτίζουν τις γνώσεις του μαθητή, ερωτήσεις κατανόησης κάθε μαθήματος καθώς και σχεδιαγράμματα, που σκοπό έχουν τη συμπλήρωση της διδασκόμενης ύλης.
Με βάση τις απαιτήσεις του καινούριου εκπαιδευτικού συστήματος αναφέρονται και προτάσεις διαθεματικότητας, οι οποίες περιλαμβάνουν παιχνίδια, εκθέσεις, ζωγραφιές και θέματα που αφήνουν ελεύθερη τη φαντασία των μαθητών.
Υπάρχουν επίσης κριτήρια αξιολόγησης, τόσο στο τέλος κάθε μαθήματος όσο και στο τέλος κάθε ενότητας, η λειτουργία των οποίων είναι να επισημάνουν τα σημεία που χρήζουν επανάληψης στο κάθε μάθημα ή στη διδακτική ενότητα αντίστοιχα.
Τέλος, θεωρούμε πως οι μαθητές δεν πρέπει να δούνε την ιστορία σαν ένα μάθημα που περιορίζεται στη σχολική αίθουσα, αλλά να μπορούν να τη συνδυάσουν με τη σημερινή εποχή. Για το λόγο αυτό εντάξαμε στο βοήθημα τα θέματα «Από το μύθο στην πραγματικότητα» και «Μεταφορά στο χρόνο», προκειμένου να εντοπίσουν τα κοινά σημεία που υπάρχουν από εποχή σε εποχή.
Ευελπιστούμε το βιβλίο αυτό να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο στην προσπάθεια να κατανοήσουν οι μαθητές καλύτερα το διδακτικό περιεχόμενο της Ιστορίας της Γ΄ Δημοτικού.
(από τον πρόλογο των συγγραφέων)

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο, Παούρη Μαρία, Ραπτόπουλος Κώστας Σ., Σταυριανουδάκη Παναγιώτα
Υπεύθυνος Σειράς: Γκιώκας Σίνος
Εκδότης: Ελληνικά Γράμματα
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-442-992-2
Σελίδες: 281
Σχήμα: 26χ19
Κατηγορίες: Ιστορία – Σπουδή και διδασκαλία (Στοιχειώδης)
Σειρές: Ελληνική Εκπαίδευση: Δημοτικό, Ελληνική Εκπαίδευση, Δημοτικό

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.43 €