"Ισοπεδώστε τη Γερμανία!"

Περιγραφή
Η αγγλοαμερικανική αεροπορική εκστρατεία εναντίον της κατεχόμενης από τον Χίτλερ Ευρώπης, και πρωτίστως εναντίον της ίδιας της Γερμανίας, δεν είχε προηγούμενο στην παγκόσμια ιστορία. Περισσότερες από 4 εκατομμύρια πολεμικές έξοδοι αεροσκαφών -κυρίως στρατηγικών βομβαρδιστικών- και 2,7 εκατομμύρια τόννοι βομβών είναι μεγέθη που προκαλούν δέος, ακόμη και για τα δεδομένα του Β’ ΠΠ. Αλλά και οι ανθρώπινες απώλειες, τόσο στο έδαφος, κυρίως μεταξύ των αμάχων, όσο και στον αέρα μεταξύ των αεροπόρων, ήταν συγκλονιστικές.
Στο εξαιρετικά ενδιαφέρον και πρωτότυπο αυτό βιβλίο, αναλύεται η εξέλιξη του στρατηγικού βομβαρδισμού, η απουσία ηθικών φραγμών από πλευράς αντιμαχομένων, και κυρίως των Αγγλοαμερικανών, οι αεροπορικές επιχειρήσεις χρόνο με τον χρόνο και τα πραγματικά αποτελέσματα σε σχέση με τα αναμενόμενα από τους Συμμάχους επιτελείς.
Το πλούσιο φωτογραφικό υλικό και τα έγχρωμα σχέδια αεροσκαφών των συμμαχικών δυνάμεων καλύπτουν όλες τις πτυχές της αεροπορικής εκστρατείας, ενώ οι πίνακες με τα στατιστικά στοιχεία βοηθούν στην πληρέστερη κατανόηση της εξέλιξης των επιχειρήσεωνΟ Βασίλειος Σιταράς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971 και από το 1997 είναι μόνιμος δημόσιος υπάλληλος, έχοντας αποφοιτήσει δύο φορές από την ΕΣΔΔ. Τελείωσε το Κολλέγιο Αθηνών (1989) και στη συνέχεια σπούδασε επί σειρά ετών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών: Φιλοσοφία-Παιδαγωγική-Ψυχολογία, Νομική (Πτυχίο αλλά και διετές μεταπτυχιακό στην Ιστορία, Φιλοσοφία και Κοινωνιολογία του Δικαίου), Σπουδές Νοτιοανατολικής Ευρώπης (αγγλόφωνο μεταπτυχιακό) και Διεθνείς Σπουδές (διδακτορική διατριβή με θέμα «Η εξέλιξη της βρετανικής αποτρεπτικής δύναμης στον Ψυχρό Πόλεμο: η ικανότητα δεύτερου πλήγματος εναντίον της Μόσχας και η μεταβίβαση του αποτρεπτικού μέσου από τη Royal Air Force στο Royal Navy»). Αρθρογραφεί από τον Ιανουάριο του 1993 σε αμυντικά-στρατιωτικά περιοδικά και έχει εκδώσει πέντε ιστορικού περιεχομένου βιβλία.

Συγγραφέας : Σιταράς Βασίλειος
Εκδότης : Γνώμων Εκδοτική
Έτος έκδοσης : 2013
ISBN : 618-501-806-3
Σελίδες : 82
Σχήμα : 28χ21
Σειρές : Οι Μονογραφίες της Στρατιωτικής Ιστορίας

Τιμή σε ιστοσελίδες: 4.76 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.