Ισλάμ και ανθρώπινα δικαιώματα

Περιγραφή
Ο Ιησούς είπε: “Η βασιλεία μου δεν ανήκει σε αυτόν τον κόσμο. Εάν η βασιλεία μου ανήκε σε αυτόν τον κόσμο, οι ακόλουθοί μου θα έπρεπε να αγωνιστούν για να με προφυλάξουν από το να με παραδώσουν στις Εβραϊκές αρχές. Όχι, η βασιλεία μου δεν ανήκει εδώ”.
Το Ισλάμ από την άλλη πλευρά, αποτελεί το αντίθετο. Ο Μωάμεθ δεν ήταν μόνο ο “Προφήτης” του Θεού αλλά και ο αρχηγός του κράτους που ο ίδιος δημιούργησε. Η βασιλεία του Αλλάχ ανήκει στον “άλλον κόσμο” όσο και σ’ αυτόν. “Καθώς το Ισλάμ αποτελεί την σφραγίδα των θρησκειών, πρέπει να αποτελεί οδηγό για όλες τις πτυχές της ζωής” (G. Dezfuli).
Η αντίθεση αυτή με το Ευαγγέλιο αποδίδεται πολύ χαρακτηριστικά στους λόγους του “Προφήτη” στο Κοράνι (V,3): “Σήμερα τελειοποίησα τη θρησκεία σας και σας παρέδωσα όλα του κόσμου τα καλά. Για σας μετέτρεψα το Ισλάμ σε θρησκεία…”.Ο Χρυσόστομος (Χουσεΐν) Σελαχβάρζι γεννήθηκε στο Ιράν το 1966. Μαζί με μια ομάδα δραστήριων νέων αντέδρασε στο απολυταρχικό καθεστώς του Χομεϊνί, από το οποίο και φυλακίστηκε. Σε ηλικία 21 ετών διέφυγε στο Πακιστάν και με τη βοήθεια του ΟΗΕ, κατέληξε στη Νορβηγία. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Όσλο. Η εσωτερική του αναζήτηση τον οδήγησε στην Ορθοδοξία. Βαπτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος στην Ελλάδα, το 1998. Τώρα, ως Νορβηγός υπήκοος πλέον, ζει και εργάζεται στη Νορβηγία, ασχολούμενος με υποθέσεις προσφύγων.

Συγγραφέας: Selahvarzi Chrysostom
Μεταφραστής: Αντωνιάδου Μελίτα
Εκδότης: Δορκάς
Έτος έκδοσης: 2002
ISBN: 960-8048-11-7
Σελίδες: 90
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Ισλαμισμός, Ανθρώπινα δικαιώματα, Πολιτική – Ιράν

Τιμή σε ιστοσελίδες: 5.55 €