Ιούλιος Καίσαρ

Περιγραφή
«Βλέπουμε λοιπόν στην οικογένειά μας να συνδυάζονται και το μεγαλείο των βασιλέων που είναι οι κυρίαρχοι των ανθρώπων και η αγιότητα των θεών που είναι κυρίαρχοι των βασιλέων».
Noμομαθής, συγγραφέας, πολιτικός, απόγονος της θεάς Αφροδίτης, ο Γάιος Ιούλιος Καίσαρ (100-44 π.Χ.) χρησιμοποίησε όλα του τα προτερήματα για να συντρίψει τη Ρωμαϊκή Δημοκρατία, καλλιεργώντας διαδοχικά ή στην ίδια χρονική στιγμή τον κυνισμό και την επιείκεια, τη βαναυσότητα και την ευγένεια, την υποκρισία και τη φιλοφρoσύνη, τη δολιότητα και την ειλικρίνεια, την ταπεινοφροσύνη και την υπεροψία. Ποιος πολιτικός άνδρας μπορεί να υπερηφανεύεται πως κληροδότησε το όνομά του σε όλους τους Ρωμαίους αυτοκράτορες που τον διαδέχτηκαν και πως υπήρξε η πηγή προέλευσης των ουσιαστικών ονομάτων Κάιζερ και Τσάρος…Ιδρυτής και μυθιστοριογράφος ο Joel Schmidt δημοσίευσε περίπου σαράντα έργα, πολλά από τα οποία αναφέρονται στο ρωμαϊκό κόσμο.

Συγγραφέας : Schmidt Joël
Μεταφραστής : Παντελοδήμος Δημήτρης
Εκδότης : Κασταλία
Έτος έκδοσης : 2006
ISBN : 960-7560-12-4
Σελίδες : 397
Σχήμα : 18χ11
Κατηγορίες : Βιογραφίες, Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία – Ιστορία
Σειρές : Βιογραφίες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.50 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.