Ιμέρα πολέμου

0
(0)

Περιγραφή
Στην προσπάθειά μου να μελετήσω την πραγματική Ιστορία -έχοντας μάλιστα σπουδάσει Ιστορία στην Αμερική- ξεκίνησα την ανάγνωση αρχαίων ιστορικών συγγραφέων, Ελλήνων και Ρωμαίων. Μελετώντας τον Διόδωρο Σικελιώτη (“Ιστορική Βιβλιοθήκη”) εξεπλάγην για τον πλούτο γνώσεων που αναβλύζει από κάθε τόμο. Όταν έφτασα στο βιβλίο Ζ΄ είδα ότι αναφέρεται σε μια ξεχασμένη εκστρατεία, που ακόμα κι εγώ -παρά τις σπουδές μου- δεν θυμόμουν πολύ καλά. Στα σχολικά βιβλία -το έψαξα αργότερα- αναφέρεται συνοπτικά χωρίς ιδιαίτερη βαρύτητα.
Αναφέρομαι στην εκστρατεία των Καρχηδονίων εναντίον της Σικελίας, και ιδιαίτερα κατά της πόλης της Ιμέρας, με απώτερο σκοπό την υποδούλωση ολόκληρου του νησιού. Το ιδιαίτερο της όλης υπόθεσης είναι το χρονικό σημείο που εκδηλώθηκε η επίθεση των Καρχηδονίων: ταυτόχρονα με την εισβολή του Ξέρξη στη μητροπολιτική Ελλάδα, ενώ ο τύραννος των Συρακουσών Γέλων είχε έτοιμες ισχυρές δυνάμεις για να συνδράμει τις μητροπόλεις. Το συγκλονιστικότερο όλων είναι η πεποίθηση του Διόδωρου Σικελιώτη ότι η απόβαση στη Σικελία πραγματοποιήθηκε ύστερα από συνεννόηση Περσών-Καρχηδονίων, με τη μεσολάβηση των Ετρούσκων!!!
Αν ισχύει αυτό που ισχυρίζεται ο Διόδωρος, τότε όλα όσα ξέρουμε και πιστεύουμε για τους λεγόμενους Περσικούς Πολέμους πρέπει να αναθεωρηθούν, γιατί μιλάμε πλέον για τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Για έναν πόλεμο τεραστίων διαστάσεων, που έφερε στα πεδία μάχης της Μεσογείου πολεμιστές από τις Ινδίες μέχρι την Ισπανία, από το σημερινό Σουδάν μέχρι τη Βόρεια Γαλλία! Πολλά ερωτήματα περνούσαν από το μυαλό μου καθώς αυτή η πιθανότητα σαφώς αγγίζει τα όρια της συνομωσιολογίας, ακόμα και της ιστορικής παραδοξότητας. Πώς ήταν δυνατόν να γίνει μια τέτοια συνεννόηση, συμμαχία κι εκστρατεία εκείνη την εποχή!…Ο Νίκος Τοπούζης γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1977. Σπούδασε ιστορία στο Colorado Chrisτian University. Ασχολήθηκε επαγγελματικά με την καλαθοσφαίριση, αγωνιζόμενος σε αρκετές διάφορες ελληνικές ομάδες (Παναθηναϊκός, Σπόρτινγκ, Παγκράτι) και στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ με την ομάδα του πανεπιστημίου όπου σπούδαζε. Τώρα αγωνίζεται ημι-επαγγελματικά στην
ομάδα Μεταμόρφωση Βόλου. Ζει μόνιμα στον Βόλο κι εργάζεται ως διοικητικός υπάλληλος σε μεγάλη βιμηχανία της περιοχής. Είναι νημφευμένος με τη Χριστίνα κι έχει ένα κοριτσάκι, τη Νεφέλη.

Συγγραφέας: Τοπούζης Νίκος
Εκδότης: Εκδόσεις Degiorgio
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-98009-5-5
Σελίδες: 368
Σχήμα: 21χ13
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Ιστορικό μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 21.34 €

Πόσο ενδιαφέρον ήταν αυτό το βιβλίο;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνετε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτό το βιβλίο.