Ιλιάδα η εμή

Περιγραφή
Λεύκωμα αναφοράς στην Ιλιάδα του Ομήρου με 35 σχέδια με μολύβι σε χαρτί του κυπρίου ζωγράφου Γιώργου Κούμουρου.
Περιλαμβάνει:
1. κριτικό σχόλιο για το έργο του καλλιτέχνη συγγραφής του ομότιμου καθηγητή ιστορίας της τέχνης – ακαδημαϊκού Χρύσανθου Χρήστου,
2. πραγματολογικά σχόλια συγγραφής του Μιχαήλ Αλεξανδρή, φιλολόγου, επιμέλειας & μετάφρασης στην αγγλική γλώσσα του Δρος Αντώνη Μακρινού, λέκτορα στο τμήμα κλασικής φιλολογίας τού UCL,
3. λεζάντες των έργων συγγραφής του ζωγράφου, επιμέλειας & μετάφρασης στην αγγλική γλώσσα της Αγγέλας Λύρα, χορογράφου – περφόρμερ – μεταφράστριας.
Επεξεργασία ιδέας & συντονισμός έργου: Βασιλεία Κατσάνη.
Το λεύκωμα – βιβλίο απευθύνεται στο ευρύ κοινό, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Με τρόπο απλό και εύληπτο, με κύριο μέσο τα σχέδια του Γιώργου Κούμουρου και αρωγά τα συνοδευτικά κείμενα, ταξιδεύει τον αναγνώστη του σε 35 επεισόδια στις 24 ραψωδίες της Ομηρικής Ιλιάδας, καλλιεργώντας τον προβληματισμό σε σύγχρονα επίκαιρα ζητήματα που αφορούν τον άνθρωπο, το ήθος του, τις διαθέσεις και τις συμπεριφορές του.
Η έκδοση δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, πρωτοπαρουσιάστηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών με την ευκαιρία της πρώτης δημόσιας έκθεσης των σχεδίων του Γ. Κούμουρου στον ίδιο χώρο και προσφέρεται δωρεάν σε βιβλιοθήκες και εκπαιδευτικά ιδρύματα μετά από έγγραφη αίτηση προς τον εκδοτικό οίκο.

Συγγραφέας : Αλεξανδρής Μιχαήλ
Μεταφραστής : Μακρινός Αντώνης, Λύρα Αγγέλα
Επιμελητής : Λύρα Αγγέλα, Μακρινός Αντώνης, Ρογκάκος Μεγακλής
Ζωγράφος : Κούμουρος Γιώργος ζωγράφος
Εκδότης : Ανάπλους
Έτος έκδοσης : 2013
ISBN : 960-98922-3-Χ
Σελίδες : 96
Σχήμα : 30χ23
Κατηγορίες : Ζωγραφική, Ελληνική
Σειρές : Ζωγράφοι του Ελληνισμού, Ζωγράφοι του Ελληνισμού=Painters of Hellenism

Τιμή σε ιστοσελίδες: 22.25 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.