Ιδιοσυγκρασία και σχολική προσαρμογή

Περιγραφή
Η κατανόηση και η ευαισθησία που θα επιδείξουν οι ενήλικες απέναντι στην ιδιοσυγκρασία τόσο των παιδιών όσο και του εαυτού τους, μπορεί να επηρεάσει θετικά τη μεταξύ τους επικοινωνία και την ποιότητα των εμπειριών τους.
Στο παρόν σύγγραμμα επιχειρείται προσπάθεια να απαντηθούν ερωτήματα όπως:
– τι είναι η ιδιοσυγκρασία
– ποια η συμβολή του κληρονομούμενου γονιδιώματος στην ομαλή προσαρμογή του ατόμου στο περιβάλλον του
– ποια είναι η σχέση της ιδιοσυγκρασίας με την προσωπικότητα, την ψυχοπαθολογία και τη νοημοσύνη
– με ποιο τρόπο η ιδιοσυγκρασία επηρεάζει τη μάθηση και τη συμπεριφορά των παιδιών και των εφήβων
– με ποιες μεθόδους μπορούν να ενεργοποιηθούν τα θετικά ιδιοσυγκρασιακά χαρακτηριστικά (π.χ. επιμονή, προσανατολισμός στο στόχο) και να περιοριστούν κάποια άλλα (π.χ. διασπαστικότητα) στο σχολείο και στο σπίτι.
Βιβλίο εύκολο στην ανάγνωση, δίνει τη δυνατότητα στον αναγνώστη (επιστήμονα, ερευνητή, ψυχολόγο, παιδαγωγό, γονέα…) να συμβάλει θετικά στην πρόοδο και την ισόρροπη κοινωνική-συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών και των εφήβων.Ο Ανδρέας Γ. Κανδαράκης κατάγεται από την Παλαιοχώρα του Νομού Χανίων. Τελείωσε την Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης (1987) και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών (1994). Ολοκλήρωσε διετή μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στον τομέα της Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών (1997). Το 2002 αναγορεύτηκε διδάκτωρ του Π.Τ.Δ.Ε. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το επιστημονικό του ενδιαφέρον εντοπίζεται στην ψυχοπαιδαγωγική αντιμετώπιση των ειδικών μαθησιακών δυσκολιών ή/και των προβλημάτων συμπεριφοράς, καθώς και στην εφαρμογή της συμβουλευτικής στην εκπαίδευση. Είναι μέλος της Παιδαγωγικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς. Έχει δημοσιεύσει άρθρα ψυχοπαιδαγωγικού περιεχομένου σε περιοδικά και βιβλία. Από το 1989 διδάσκει σε δημοτικά σχολεία.

Συγγραφέας: Κανδαράκης Ανδρέας Γ.
Εκδότης: Gutenberg – Γιώργος & Κώστας Δαρδανός
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-01-1151-0
Σελίδες: 164
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Κοινωνική ψυχολογία, Εφηβική ψυχολογία , Παιδιά – Ψυχολογία , Παιδιά – Ανάπτυξη, Προσωπικότητα, Μάθηση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.11 €