Ιατρική μικροβιολογία

Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό γράφτηκε για να ανανεώσει και να προσθέσει τελευταία δεδομένα στο πρόσφατο βιβλίο “Ιατρική Μικροβιολογία” του Καθηγητή κ. Ν. Πόγγα. Παρόλο που μεσολάβησε μικρό διάστημα από αυτή την έκδοση, η συνεργασία δύο ιατρών συγγενών ειδικοτήτων, ενός μικροβιολόγου και ενός γυναικολόγου, κρίθηκε απαραίτητη για την πιο ολοκληρωμένη παρουσίαση της ύλης που σχετίζεται με τις λοιμώξεις στη διάρκεια της κύησης και με τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Η νέα αυτή έκδοση εκσυγχρονίζει πλήρως τη θεματολογία του προηγούμενου βιβλίου, αντλώντας δεδομένα της σύγχρονης ερευνητικής δραστηριότητας αλλά και της πιο πρόσφατης βιβλιογραφίας, όπως εκείνη που προέρχεται από τις εκδόσεις του 2010 του κ. Ιατράκη “Ειδικά Προβλήματα στη διάρκεια της Κύησης” “Παθολογία της Κύησης” και “Γυναικολογική Νοσηλευτική”.
Στα Κεφάλαια των Λοιμώξεων στη διάρκεια της κύησης, έγινε προσπάθεια να συμπεριληφθούν οι περισσότερες αξιόπιστες και σύγχρονες θεραπευτικές παρεμβάσεις (ακόμα και όταν λείπουν μεγάλες προοπτικές-τυχαιοποιημένες μελέτες για την τεκμηρίωσή τους).
Σε θέματα screening των Λοιμώξεων στη διάρκεια της κύησης δεν υπάρχουν καθολικά αποδεκτές στρατηγικές. Ωστόσο, λογικό είναι να ακολουθούνται εκείνες των περισσότερο “αναπτυγμένων” χωρών.
Ο Γεώργιος Ιατράκης του Μιχαήλ, είναι αν. καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας του Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών, Mphil Πανεπιστημίου του Λονδίνου.
Γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1952. Το 1976 τελείωσε την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας και έως το 1979 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία. Από το 1979 έως το 2001 εργάστηκε και εκπαιδεύτηκε στα: Νοσοκομεία Χανίων, Α΄ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου της Αθήνας, Α΄ Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου της Αθήνας, Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου της Πάτρας, Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, ΚΥΣ & Τμήμα Μαιευτικής – Γυναικολογίας του ΠΓΝΑ “Αλεξάνδρα”. Από το 1988 έως το 1999 εργάστηκε και εκπαιδεύτηκε στα: St. Barnabas Hospital της Νέας Υόρκης, Ακαδημαϊκό Τμήμα Μαιευτικής – Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, Charing Cross Hospital του Λονδίνου, St Mary’s Hospital του Λονδίνου, Stobhill Hospital της Γλασκώβης και Ακαδημαϊκό Τμήμα Χειρουργικής του Royal Marsden Hospital του Λονδίνου. Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Αθήνας από το 1983. Τίτλος ειδικότητας Μαιευτήρα -Γυναικολόγου το 1983. Δίδαξε μαθήματα μαιευτικής – γυναικολογίας και οικογενειακού προγραμματισμού στα ΤΕΙ Αθήνας το 1985-7. Δίδαξε τα ιατρικά μαθήματα στη Χαροκόπειο Ανωτάτη Σχολή το 1982-92.
Το 1991-92 ανακηρύχθηκε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Το 1997 του απονεμήθηκε ο τίτλος Mphil του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (higher degree). Από το 2001 κατέχει θέση αναπληρωτή καθηγητή στο γνωστικό αντικείμενο “Μαιευτικής-Γυναικολογίας” του τμήματος Μαιευτικής της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (του Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης/Αθήνας). Ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Ψυχογυναικολογίας-Ψυχομαιευτικής, πρώην σύμβουλος και τώρα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας, μέλος του International College of Surgeons, μέλος της Ελληνικής Μαιευτικής-Γυναικολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Εφαρμογής των Υπερήχων στην Ιατρική και τη Βιολογία. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 10 ερευνητικά προγράμματα και διατριβές. Έχει γράψει και συνεργαστεί σε ιατρικά συγγράμματα και μονογραφίες. Έχει περισσότερες από 350 δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα και ελληνικά ιατρικά περιοδικά, proceedings και ανακοινώσεις σε συνέδρια.
Είναι παντρεμένος με την Ανδριανή Βούξινου και έχει δύο παιδιά.

Συγγραφέας: Ιατράκης Γεώργιος Μ., Πόγγας Νικόλαος
Εκδότης: Οδυσσέας
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-210-572-0
Σελίδες: 256
Σχήμα: 29χ21
Κατηγορίες: Μαιευτική, Γυναικολογία , Μικροβιολογία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 29.95 €