Ιαπωνίας όραμα

Περιγραφή
Με αίσθημα ευθύνης, παραδίδω για άλλη μια φορά -τρίτη- ποιητικά κείμενα του καθηγητή κ. Kazuyosi Ikeda, στο ελληνικό κοινό. Ο Ιάπωνας ποιητής Καζουγιόζι Ικέντα, είναι μια σπάνια περίπτωση πνευματικού ανθρώπου, συγχρόνως καθηγητής της θεωρητικής φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Οζάκα και επίσης μυσταγωγός στην ακριβή τέχνη του ποιητικού λόγου. Η άκρα ευαισθησία του τον έστρεψε από πολύ νωρίς, από την παιδική ηλικία, στην λατρεία της φύσης και στην συνακόλουθη έκφραση των συναισθημάτων του προς αυτήν. […]
Δανάη ΠαπαστράτουΟ δρ. Kazuyosi συνδυάδει αμφότερες τις ιδιότητες του ποιητή και του ερευνητή. Παράλληλα με το ποιητικό και επιστημονικό του έργο εργάζεται και ως πρόεδρος μιας παγκόσμιας περιβαλλοντικής οργάνωσης.
Τυγχάνει παράλληλα καθηγητής της θεωρητικής φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Οκάζας, με πάμπολλα άρθρα και βιβλία στο ενεργητικό του, σε διεθνή κλίμακα, επίσης για το ποιητικό του έργο, που εκτείνετα ισε πολλές εκδόσεις έχει λάβει πολλές διακρίσεις και έχει προταθεί για το Nόμπελ λογοτεχνίας.

Συγγραφέας: Ikeda Kazuyosi
Μεταφραστής: Παπαστράτου Δανάη Γ.
Εκδότης: Περίγραμμα
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN: 960-86233-6-7
Σελίδες: 48
Σχήμα: 25χ17

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.08 €