Ιάσονας αργοναυτική εκστρατεία

Περιγραφή

Ο βασιλιάς Κρηθέας ίδρυσε την Ιωλκό, μια πόλη στη Θεσσαλία. Παντρεύτηκε την Τυρώ και απέκτησαν ένα γιο, τον Αίσονα. Η Τυρώ ενώθηκε με το θεό Ποσειδώνα κι έφερε στον κόσμο τον ετεροθαλή αδελφό του Αίσονα, τον Πελία. Μετά από χρόνια ο Αίσονας διαδέχθηκε τον Κρηθέα στο θρόνο. Παντρεύτηκε την Αλκιμήδη, από την οποία απέκτησε ένα γιο, τον Ιάσονα. Ο Πελίας με διάφορα τεχνάσματα κατόρθωσε να εκθρονίσει τον Αίσονα και να στεφθεί στη θέση του βασιλιάς, δίνοντας την υπόσχεση ότι στο μέλλον θα παρέδιδε το στέμμα στον ανιψιό του, τον Ιάσονα. Ο Αίσονας δεν πίστεψε πως ο Πελίας θα τηρούσε την υπόσχεσή του. Βλέποντας, λοιπόν, να απειλείται η ζωή της οικογένειάς του από τον Πελία και περισσότερο η ζωή του Ιάσονα, τον φυγάδευσε, μωρό ακόμα, στη σπηλιά του Κενταύρου Χείρωνα, στο βουνό του Πηλίου.

Ο Νίκος Δεληγιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Παρακολούθησε μαθήματα νεοελληνικής λογοτεχνίας και γαλλικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο της Λυών και στη συνέχεια στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Επίσης παρακολούθησε μαθήματα βιβλιοδεσίας τέχνης στη σχολή του ΕΟΜΜΕΧ στην Αθήνα. Εξέδωσε τις ποιητικές συλλογές: «Εύθυμη καταστροφή» (1987), «Μικροί παράδεισοι» (1989), «Εφευρέτης αισθήσεων» (1992, 2000), «Απόπλους στο φως» (1997), «Μικροί παράδεισοι» (βιβλίο ΙΙ) (1998), «Μικρό ερωτικό αλφαβητάριο» (1997, 2003), «Το αιωνόβιο λουλούδι του έρωτα», «Σώμα και όνειρο», «Άγγελος πολιορκητής».
Ποιήματα και κείμενά του, καθώς και κριτικές αναφορές για το έργο του έχουν δημοσιευθεί σε πολλά περιοδικά. Το 1994 ίδρυσε τον εκδοτικό οίκο «Ίδμων». Επίσης συμμετέχει στην έκδοση του περιοδικού «Ίαμβος». Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και της λογοτεχνικής ομάδας «Ιδεόπνοον».

Συγγραφέας : Δεληγιάννης Νίκος
Επιμελητής : Αποστολοπούλου Πένη , Χατζηλάκος Κωνσταντίνος
Εικονογράφος : Λεωνίδου Νίκη
Εκδότης : Χατζηλάκος Π.
Έτος έκδοσης : 2015
ISBN : 960-793-658-5
Σελίδες : 70
Σχήμα : 31×25
Κατηγορίες : Μυθολογία, Ελληνική – Βιβλία για παιδιά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.19 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.