Θρησκευτικά Α΄ γυμνασίου

Περιγραφή
Δύο καταξιωμένοι εκπαιδευτικοί προσφέρουν τόσο στους μαθητές όσο και στους συναδέλφους τους, με έναν αλλιώτικο τρόπο και με βάση το νέο σχολικό βιβλίο (2002), το υλικό που πρέπει να διδαχθεί εφέτος στην Α΄ Γυμνασίου. Η πρωτοτυπία έγκειται στην πρότασή τους, ώστε το υλικό να μπορεί να αφομοιώνεται εύκολα από το μαθητή και να έχει πρακτικές συνέπειες όχι μόνο στη σχολική ζωή, αλλά και στις προσωπικές επιλογές των μαθητών και καθηγητών.
Ο Αλέξανδρος Καριώτογλου γεννήθηκε στη Λίμνη Ευβοίας το 1948 και κατάγεται από τη Σάμο. Σπούδασε θεολογία στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Munster της Γερμανίας και ειδικεύτηκε στην Ιστορία των Θρησκευμάτων. Είναι διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δίδαξε στην ιδιωτική και δημόσια εκπαίδευση, για τρία χρόνια στη Θεολογική Σχολή Αγίου Ανδρέου στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας και για επτά χρόνια στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Υπήρξε σύμβουλος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου.
Έχει συγγράψει 10 βιβλία επιστημονικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου, μέρος του συλλογικού συγγράμματος του Θεολογικού Τμήματος για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο και ένα σημαντικό αριθμό άρθρων. Για το βιβλίο του “Ορθοδοξία και Ισλάμ” έχει τιμηθεί με το Α΄ βραβείο Αμπντί Ιπεκτσί.
Σήμερα υπηρετεί ως Σχολικός Σύμβουλος Πειραιώς και Νομού Κυκλάδων.
Εκπρόσωπος της νεότερης γενιάς των θεολόγων, θεωρείται ότι προσπαθεί να συνδυάσει την ορθόδοξη θεολογία με ένα σύγχρονο και εμπειρικό τρόπο θέασης της ζωής.
Είναι έγγαμος και πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Συγγραφέας: Καριώτογλου Αλέξανδρος Σ., Τζουβάλη – Καριώτογλου Αγγελική
Εκδότης: Σπουδή
Έτος έκδοσης: 2002
ISBN: 960-10-0111-5
Σελίδες: 195
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Θρησκευτικά – Σπουδή και διδασκαλία (Μέση)
Σειρές: Βιβλία για την Εκπαίδευση, Γυμνάσιο: Θρησκευτικά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.76 €