Θουκυδίδη Περικλέους Επιτάφιος Γ΄ ενιαίου λυκείου

Περιγραφή
Από τα σημαντικότερα και ελκυστικότερα κείμενα της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας είναι το κείμενο του Επιταφίου λόγου του Περικλή. Το ύψος των διανοημάτων και η αρτιότητα της μορφής συνδυάστηκαν αρμονικά σε ένα κείμενο που προσφέρεται για πολλές και διαφορετικές αναγνώσεις. Μια επιπλέον ανάγνωση-προσέγγιση επιχειρείται με το βιβλίο αυτό.
Καταβλήθηκε προσπάθεια να αναδειχθεί με την επεξεργασία η διαχρονικότητα του έργου και να προβληθεί η ταυτότητά του ως κειμένου πολιτικής και πολιτισμού. Ο γλωσσικός και αισθητικός σχολιασμός χρησιμοποιήθηκαν επικουρικά για την επιτυχία του βασικού σκοπού που είναι η σε βάθος κατανόηση και κατάκτηση του περιεχομένου.
[…] (από τον πρόλογο του βιβλίου)Η Χρύσα Αλεξοπούλου γεννήθηκε το 1955 στην Αμαλιάδα Ηλείας. Σπούδασε κλασική φιλολογία στην Αθήνα, παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές για το αρχαίο δράμα στη Γερμανία και είναι διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει υπηρετήσει ως καθηγήτρια στη δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και από το 2002 διδάσκει ελληνική γλώσσα και πολιτισμό στο Πανεπιστήμιο του Άαχεν στη Γερμανία. Είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά.

Συγγραφέας: Αλεξοπούλου Χρύσα Ε.
Υπεύθυνος Σειράς: Σταυροπούλου Χαρά
Εκδότης: Ελληνικά Γράμματα
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN: 960-442-109-3
Σελίδες: 228
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Ελληνική γλώσσα, Αρχαία – Σπουδή και διδασκαλία (Μέση), Ρητορική, Αρχαία – Σπουδή και διδασκαλία (Μέση)
Σειρές: Ελληνική Εκπαίδευση: Λύκειο: Αρχαία Ελληνικά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.15 €