Θησέας

Περιγραφή

Ο Αιγέας ήταν γιος του βασιλιά της Αθήνας Πανδίονα και της Πυλίας. Ο πατέρας του εκδιώχθηκε από τα παιδιά του Μητίονα, του τρίτου γιου του Ερεχθέα και έχασε το θρόνο. Μετά το θάνατο του Πανδίονα, ο Αιγέας και τα τρία αδέλφια του διεκδίκησαν ξανά την εξουσία κι αφού την κέρδισαν νικώντας στη μάχη, τη μοιράστηκαν. Ο Αιγέας έγινε βασιλιάς της Αθήνας, ενώ παράλληλα διατήρησε τη γενική αρχηγία στην περιοχή της Αττικής. Παντρεύτηκε δυο φορές, δίχως όμως να αποκτήσει παιδιά. Είχε πιστέψει πως η θεά Αφροδίτη ήταν εξοργισμένη μαζί του και ότι, για να τον τιμωρήσει, του στέρησε τη μεγάλη αυτή ευτυχία. Όταν μάλιστα τον κυρίεψε ο φόβος ότι η έλλειψη των διαδόχων θα γινόταν η αιτία κάποια στιγμή να χάσει το θρόνο του από τα αδέλφια του, απελπισμένος κατέφυγε στο μαντείο των Δελφών, για να συμβουλευτεί την Πυθία και να τις εμπιστευτεί τις αγωνίες του. Η ιέρεια του μαντείου, χάρη στη δύναμη που είχε να επικοινωνεί με το θεό Απόλλωνα, προέβλεψε το μέλλον του. Οι απαντήσεις της όμως δεν ήταν ξεκάθαρες και όπως πάντα τις κάλυπτε ένα πέπλο μυστηρίου.

Ο Νίκος Δεληγιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Παρακολούθησε μαθήματα νεοελληνικής λογοτεχνίας και γαλλικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο της Λυών και στη συνέχεια στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Επίσης παρακολούθησε μαθήματα βιβλιοδεσίας τέχνης στη σχολή του ΕΟΜΜΕΧ στην Αθήνα. Εξέδωσε τις ποιητικές συλλογές: «Εύθυμη καταστροφή» (1987), «Μικροί παράδεισοι» (1989), «Εφευρέτης αισθήσεων» (1992, 2000), «Απόπλους στο φως» (1997), «Μικροί παράδεισοι» (βιβλίο ΙΙ) (1998), «Μικρό ερωτικό αλφαβητάριο» (1997, 2003), «Το αιωνόβιο λουλούδι του έρωτα», «Σώμα και όνειρο», «Άγγελος πολιορκητής».
Ποιήματα και κείμενά του, καθώς και κριτικές αναφορές για το έργο του έχουν δημοσιευθεί σε πολλά περιοδικά. Το 1994 ίδρυσε τον εκδοτικό οίκο «Ίδμων». Επίσης συμμετέχει στην έκδοση του περιοδικού «Ίαμβος». Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και της λογοτεχνικής ομάδας «Ιδεόπνοον».

Συγγραφέας : Δεληγιάννης Νίκος
Επιμελητής : Αποστολοπούλου Πένη , Χατζηλάκος Κωνσταντίνος
Εικονογράφος : Λεωνίδου Νίκη
Εκδότης : Χατζηλάκος Π.
Έτος έκδοσης : 2015
ISBN : 960-793-657-8
Σελίδες : 62
Σχήμα : 31×25
Κατηγορίες : Μυθολογία, Ελληνική – Βιβλία για παιδιά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.78 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.