Θεωρίες μάθησης για εκπαιδευτικούς

Περιγραφή
Οι ψυχολόγοι της εκπαίδευσης έχουν αναπτύξει πολλές αντίθετες θεωρίες μάθησης. Κάθε θεωρία μάθησης συνεπάγεται ένα σύνολο από σχετικές διδακτικές πρακτικές. Οι τρόποι με τους οποίους ένας εκπαιδευτικός αναπτύσσει διδακτικές τεχνικές εξαρτώνται από το πώς αυτός ο εκπαιδευτικός ορίζει τη μαθησιακή διαδικασία. Επομένως, καθετί που κάνει ο δάσκαλος υπό την ιδιότητά του ως δασκάλου χρωματίζεται από την ψυχολογική του άποψη. Οι δάσκαλοι που έχουν στέρεες βάσεις στην επιστημονική ψυχολογία διαθέτουν μια επιστημονική βάση για επαγγελματικές αποφάσεις που οδηγούν σε τελεσφόρες διδακτικές μεθόδους.
Στο κλασικό αυτό εγχειρίδιο, εμπλουτισμένο με νέα στοιχεία και με αναφορά στις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην ψυχολογία της μάθησης, παρουσιάζονται συνειδητά ανταγωνιστικές θεωρίες μάθησης, έτσι ώστε όσοι σπουδάζουν για να γίνουν επαγγελματίες εκπαιδευτικοί να μπορούν να εμβαθύνουν ολοένα περισσότερο στους σκοπούς και στη φύση της διδακτικής-μαθησιακής διαδικασίας. Το βιβλίο απευθύνεται και στους εν ενεργεία εκπαιδευτικούς, καθώς και στο υπόλοιπο σχολικό προσωπικό, και προσφέρει μια περιεκτική εικόνα των σπουδαιότερων από τις επικρατούσες θεωρίες και των συναφών ζητημάτων και παρουσιάζει τις συνέπειές τους στη διδακτική διαδικασία.O Morris L. Bigge σπούδασε στο Washburn Municipal University και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στα πανεπιστήμια του Michigan και του Kansas. Το διάστημα 1950-1976 δίδαξε παιδαγωγική ψυχολογία στο California State University, Fresno. Το βιβλίο «Θεωρίες μάθησης για εκπαιδευτικούς» που θεωρείται και το σημαντικότερο έργο του, πρωτοεκδόθηκε το 1964. Από τότε το βιβλίο ανανεώνεται και εμπλουτίζεται διαρκώς, ενώ στην 5η έκδοση ο Morris Bigge συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Samuel Shermis.

Συγγραφέας : Bigge Morris L., Shermis Samuel S.
Μεταφραστής : Αρβανίτης Φοίβος
Επιμελητής : Αρμάος Ρέμος, Φίλλιπς Νίκη
Εκδότης : Εκδόσεις Πατάκη
Έτος έκδοσης : 2009
ISBN : 960-16-2566-6
Σελίδες : 438
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Μάθηση – Ψυχολογία, Εκπαίδευση. Παιδαγωγική, Εκπαίδευση εκπαιδευτικών
Σειρές : Θεωρητικές Επιστήμες, Παιδαγωγικά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 22.16 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.