Θεσμοί και πολιτικές ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Περιγραφή
Ο καθηγητής Θεόδωρος Σκούντζος πραγματοποίησε τις προπτυχιακές του σπουδές στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (νυν Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Οι μεταπτυχιακές του σπουδές έγιναν:
– στο Πανεπιστήμιο Manchester της Αγγλίας, απ' όπου έλαβε το Diploma for Advanced Studies in Economic Development,
– στο Πανεπιστήμιο Pennsylvania των Η.Π.Α., απ' όπου έλαβε το διδακτορικό του (Ρh.D.) στην Οικονομική Επιστήμη.
Η ακαδημαϊκή σταδιοδρομία του καθηγητή Θ. Σκούντζου άρχισε με την εκλογή του το 1973 ως τακτικού καθηγητού στη Β΄ Έδρα Οικονομικής Αναπτύξεως της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιώς (νυν Πανεπιστήμιο Πειραιώς), απ' όπου απεχώρησε το 2002. Παράλληλα, τη χρονική περίοδο 1963-1986, διετέλεσε Επιστημονικός Ερευνητής στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ). Το έτος 2003 του απενεμήθη ο τίτλος του Ομότιμου Καθηγητού του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Το συγγραφικό του έργο αποτελείται από:
– Συγγράμματα σε θέματα Οικονομικής Ανάπτυξης, Περιφερειακής Οικονομικής, Οικονομικού Προγραμματισμού, Εθνικολογιστικών Συστημάτων και Πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
– Δημοσιευμένα άρθρα και μονογραφίες σε θέματα ανάλυσης εισροών-εκροών, μακροοικονομικής έρευνας, περιφερειακής ανάπτυξης, κλαδικών μελετών.

Συγγραφέας : Σκούντζος Θεόδωρος Α.
Εκδότης : Σταμούλη Α.Ε.
Έτος έκδοσης : 1998
ISBN : 960-351-208-7
Σελίδες : 139
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Ευρωπαϊκή Ένωση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.06 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.