Θεραπευτική επικοινωνία

Περιγραφή
Αυτός ο εξαιρετικά πρακτικός τόμος εξετάζει όσα μπορεί να πει ο θεραπευτής σε συγκεκριμένες στιγμές προκειμένου να προωθήσει τη διαδικασία της ίασης και της αλλαγής. Μέσω σαφών κλινικών επεξηγήσεων το βιβλίο δείχνει γιατί ορισμένα μηνύματα στη θεραπεία ενδέχεται να είναι αποτελεσματικά, ενώ άλλα, τα οποία ουσιαστικά εξετάζουν το ίδιο θέμα, μπορεί να είναι αντιθεραπευτικά. Η ενοποιητική προσέγγιση του Wachtel επεξηγεί επίσης πώς εξελίσσεται η ψυχική διαταραχή, πώς διατηρείται και τι ακριβώς επιτυγχάνει η ψυχοθεραπεία.
Αποτελεί βασικό κείμενο για το σπουδαστή της ψυχοδυναμικής θεραπείας. Είναι πολύτιμο για διδάσκοντες, ερευνητές καθώς και για το ευρύτερο αναγνωστικό κοινό των ψυχολόγων, των θεραπευτών και των ειδικών συμβουλευτικής.
Για τον αρχάριο θεραπευτή αποτελεί σημαντική βοήθεια στη γνώση της τεχνικής. Στον έμπειρο ειδικό υποδεικνύει συστηματικά και προσεκτικά τρόπους διατύπωσης, με τους οποίους μπορούμε να προωθήσουμε τη θεραπευτική μας εργασία.Ο Paul L. Wachtel είναι ένας από τους πλέον γνωστούς κλινικούς ψυχολόγους και ψυχαναλυτικούς θεραπευτές της Βόρειας Αμερικής. Είναι καθηγητής στο City College και στο Μεταπτυχιακό Κέντρο του City University of New York.

Συγγραφέας: Wachtel Paul L.
Μεταφραστής: Παραβάντσος Αθανάσιος
Εκδότης: Σαββάλας
Έτος έκδοσης: 2004
ISBN: 960-423-102-2
Σελίδες: 504
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Ψυχοθεραπεία, Συμβουλευτική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 19.51 €