Κατεβάσετε-βιβλίο.com

Θεμέλιο για το ηλεκτρικό μπάσο

Περιγραφή
Το βιβλίο περιλαμβάνει:
– Μελωδικές ασκήσεις σε όλες τις θέσεις του οργάνου βασισμένες σε γνωστά κομμάτια για τέλειο διάβασμα και ανάπτυξη τεχνικής
– Κλίμακες (major, minor)
– Ρυθμικές ασκήσεις
– Ανεπτυγμένη φρασεολογία για όλα τα είδη ακόρντων και για όλα τα μουσικά είδη (blues, jazz, rock, fusion, latin, κλπ)
– Συνοπτικό θεωρητικό παράρτημα με όλες τις θεωρητικές γνώσεις που πρέπει να έχει ο σύγχρονος μπασίστας (σύγχρονο μουσικό λεξιλόγιο, διαστήματα, ακόρντα κλπ)
– Ειδικοί πίνακες με όλα τα arpeggios που υπάρχουν σε κάθε θέση
– Χρήσιμες οδηγίες για το νέο μπασίσταΟ Γιώργος Φακανάς είναι μουσικός, συνθέτης, ενορχηστρωτής, εκπαιδευτικός και συγγραφέας. Αν και ξεκίνησε με κλασσική κιθάρα σε ηλικία 9 ετών, πολύ σύντομα καταστάλαξε στο ηλεκτρικό μπάσο, “το όργανο που με έβαλε πραγματικά μέσα στη μουσική” όπως δηλώνει ο ίδιος. Υπήρξε μέλος σ’ ένα από τα σημαντικότερα τζαζ γκρουπ της Ελλάδας, τους ΙΣΚΡΑ και της ορχήστρας “Τζαζ Νέων” της ΕΟΚ το 1981. Μέσα από τη μακρόχρονη πορεία του στο χώρο της μουσικής, ξεχωρίζουν, 11 συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής, 2 στο Ηρώδειο, έχει διευθύνει τη Big Band της ΕΡΤ, την Κρατική Ορχήστρα και άλλα ορχηστικά σχήματα. Έχει συμμετάσχει σε 300 περίπου δίσκους της ελληνικής δισκογραφίας ως session μουσικός, μετράει 7 προσωπικούς δίσκους και 16 βιβλία μουσικού (διδακτικού) περιεχομένου. Είναι ιδρυτής του Ωδείου Τέχνης και του πολυχώρου “Αθήνα Live”, όπου πραγματοποιούνται συναυλίες και σεμινάρια από τους μεγαλύτερους μουσικούς της παγκόσμιας jazz-fusion σκηνής. Τέλος, ο ίδιος έχει σημαντικές δισκογραφικές συνεργασίες με μουσικούς όπως οι: Mike Stern, Dave Wecki, Wallace Roney, Brett Garsed, Bob Franceschini κ.α.

Συγγραφέας: Φακανάς Γιώργος
Μεταφραστής: Φωτοπούλου Δήμητρα
Εκδότης: Fagotto
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN:
Σελίδες: 191
Τόμος: 1
Σχήμα: 29χ21
Κατηγορίες: Παρτιτούρες, Μουσικά όργανα, Μουσική – Σπουδή και διδασκαλία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 18.21 €

Exit mobile version