Θεατρικές πινελιές

Περιγραφή
Οι θεατρικές πινελιές είναι μουσικοκινητικές θεατρικές παραστάσεις, εμπνευσμένες από θέματα που επεξεργαστήκαμε στο Νηπιαγωγείο μέσα από τα διαθεματικά προγράμματα αγωγής υγείας, ζώων υπό εξαφάνιση, εθνικής, θρησκευτικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής.
Το στάδιο της προετοιμασίας είναι μοναδικό. Τα παιδιά συνεργάζονται με κέφι κι ενθουσιασμό, κάνουν δυνατές φιλίες, ξεπερνούν αναστολές και δειλίες, δημιουργούν και αναπτύσσουν τη φαντασία τους.
Την ημέρα της παρουσίασης, η χαρά στα μάτια των παιδιών, αλλά και των γονιών-θεατών αντίστοιχα, αποτελεί τη μεγαλύτερη ικανοποίηση.
Οι θεατρικές πινελιές περιέχουν υλοποιημένες θεατρικές παραστάσεις και πέτυχαν να συνδυάσουν τη χαρά και τον ενθουσιασμό με τη δημιουργία και τη μάθηση.
Αγκαλιάστε τις, πάρτε ιδέες και προσθέστε κι εσείς τη δική σας προσωπική πινελιά.Η Πετρίδου Χρυσούλα γεννήθηκε στις Φέρρες Έβρου. Είναι νηπιαγωγός διετούς φοιτήσεως και πτυχιούχος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών του παιδαγωγικού τμήματος. Εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση και είναι μητέρα δύο παιδιών. Το ακαδημαϊκό έτος 1986-1987 φοίτησε στη Σ.Ε.Λ.Δ.Ε. Επίσης παρακολούθησε ετήσιο επιμορφωτικό κύκλο μαθημάτων μουσικοθεραπείας στο CAMPUS και εξάμηνο κύκλο μαθημάτων στο Ε.Λ.Ε.Π.Ε.Σ. Στο λογοτεχνικό χώρο εμφανίζεται με το βιβλίο της «Λουλουδοχωριό» εκδόσεις Σμυρνιωτάκη, το οποίο απέσπασε το Α΄ βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό. Περιέχει μικρές ιστορίες για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. Το 1992 κυκλοφόρησε το «Μια νότα στο φεγγάρι» με ποιήματα δικά της για μικρά παιδιά και εικονογραφημένα από τα νήπια. Στο ίδιο βιβλίο υπάρχουν παραμύθια γραμμένα και εικονογραφημένα από τα παιδιά. Το 1998 κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις «Αρχιπέλαγος» τέσσερα βιβλία που περιέχουν σπονδυλωτά παραμύθια για προσχολική και πρωτοσχολική ηλικία. «Η Μυρτώ ταξιδεύει στις πολιτείες με τα σχήματα», «Η Μέλπω και ο Ζαχαρούλης», «Ο ανοιξιάτικος πίνακας», «Το παράξενο περιβόλι». Έργα της συμπεριέχονται στο Ανθολόγιο του Νηπιαγωγείου, σε ημερολόγια και σε διάφορες συλλογές που απευθύνονται σε μικρά παιδιά. Το 1992 βραβεύεται από το φιλολογικό σύλλογο Παρνασσός το μυθιστόρημά της «Ένας μαύρος άγγελος». Είναι μέλος του κύκλου του ελληνικού παιδικού βιβλίου, της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και της ΟΜΕΡ.

Συγγραφέας : Πετρίδου – Φωτοπούλου Χρυσούλα
Εκδότης : Χατζηλάκος Π.
Έτος έκδοσης : 2008
ISBN : 960-6742-07-5
Σελίδες : 165
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Παιδικά θεατρικά έργα, Ελληνικά
Σειρές : Μουσικοκινητικές Θεατρικές Παραστάσεις

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.58 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.