Θα κινήσω την Γη θα αλλάξω τον κόσμο

Περιγραφή
“Μακάρι να υπήρχε πάνω από μας μια άλλη γη ή ένας τρόπος για να ανεβώ στη σελήνη… Δώσε μου μέρος να σταθώ και θα κινήσω τη γη!”
(Αρχιμήδης)
Τον 3ο αιώνα π.Χ., η πόλη των Συρακουσών είναι η κυρίαρχη ελληνική πόλη της νήσου Σικελίας. Είναι όμως και το μήλο της έριδος ανάμεσα στις δυο μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις της Μεσογείου. Η εισβολή του Αννίβα στην Ιταλική χερσόνησο και ο θάνατος του σοφού τυράννου των Συρακουσών
εκθέτει τις Συρακούσες στις ορέξεις της Καρθαγένης και της Ρώμης…
Μόνο ένα θαύμα μπορεί να σώσει την λαμπρή αποικία των Ελλήνων κι ο νεαρός Λεωνίδης, ο πρωταθλητής του Πεντάθλου γνωρίζει ότι αυτό το θαύμα μπορεί να το πραγματοποιήσει μόνο ένας άνδρας: ο θείος του, ο ιδιοφυής μαθηματικός και εφευρέτης Αρχιμήδης.
Οι πολεμικές μηχανές του Αρχιμήδη, που όμοιές της δεν έχει ξαναδεί ποτέ ο κόσμος ολόκληρος, θα διαλύσουν τις ανίκητες λεγεώνες του Μάρκου Κλαύδιου Μάρκελλου…
Ένα συναρπαστικό ταξίδι περιπέτειας, γνώσης και έρωτα στην πόλη του μεγαλύτερου επιστήμονα της αρχαιότητας, του Αρχιμήδη.Ο Μπρεντ Μόναχαν είναι συγγραφέας πολλών μυθιστορημάτων και διηγημάτων. Για να μπορέσει να γράψει το μυθιστόρημά του “Θα κινήσω την γη, θα αλλάξω τον κόσμο” για τον Αρχιμήδη και την συναρπαστική εποχή του, ταξίδεψε στις Συρακούσες και μελέτησε τις σημαντικότερες πηγές, τον Πλούταρχο, τον Λίβιο, τον Παυσανία, τον Πολύβιο, τον Πρόκλο, τον Βιτρούβιο και τον Δίωνα Κάσσιο.

Συγγραφέας: Monahan Brent
Μεταφραστής: Σταυροπούλου Ιφιγένεια
Εκδότης: Ενάλιος
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-536-380-1
Σελίδες: 593
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αμερικανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Ιστορικό μυθιστόρημα
Σειρές: Ιστορικό Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 15.09 €