Θανάσιμη ζαβολιά

Περιγραφή
Βιέννη, 1902. Στα βιενέζικα καφέ, ο κόσμος μοιράζεται τους φόβους και τις ελπίδες του για το νέο αιώνα. Η ψυχανάλυση κάνει τα πρώτα της βήματα.
Το διάσημο μέντιουμ Λότε Λεβενστάιν βρίσκεται νεκρή στο σπίτι της. Ο επιθεωρητής της αστυνομίας Όσκαρ Ράινχαρντ απευθύνεται στο φίλο του, νεαρό ψυχαναλυτή και οπαδό του Φρόιντ, Μαξ Λίμπερμαν, για να τον βοηθήσει. Το πτώμα βρέθηκε σ’ ένα δωμάτιο κλειδωμένο από μέσα και έφερε σημάδια από σφαίρα στην καρδιά, χωρίς όμως να βρεθεί πουθενά ούτε το όπλο ούτε η σφαίρα. Αυτοκτονία, δολοφονία ή επέμβαση κάποιας υπερφυσικής δύναμης; Καμία εξήγηση δε φαίνεται αρκετά πειστική.
Ο Λίμπερμαν θα προσπαθήσει να ξεδιαλύνει το μυστήριο με την ανέλπιστη βοήθεια της Αμέλιας Λιντγκέιτ, μιας νεαρής ασθενούς του που πάσχει από υστερική παράλυση και τη οποία υποβάλλει σε ψυχανάλυση.O Bρετανός Φρανκ Τάλις είναι συγγραφέας και κλινικός ψυχολόγος. Λέκτορας στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής και στο King College του Λονδίνου, έχει κυκλοφορήσει διάφορες μελέτες και βιβλία αυτοβοήθειας. Μεταξύ των μυθιστορημάτων του ξεχωρίζει η τριλογία “The Liebermann Papers” (“Θανάσιμη ζαβολιά” [“Μortal Mischief”], “Hidden Minds”, “Love Sick”).

Συγγραφέας: Tallis Frank
Μεταφραστής: Αλεξοπούλου Ευηνέλλα
Εκδότης: Κέδρος
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-04-3458-1
Σελίδες: 539
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αγγλική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές: Ξένη Πεζογραφία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 18.86 €