Θέματα γηροψυχολογίας και γεροντολογίας

Περιγραφή
Η πραγµατικότητα του γήρατος είναι κάτι που αφορά όλους τους ανθρώπους. Τα γηρατειά είναι µια περίοδος της ανάπτυξης που δεν πρέπει να ταυτίζεται µε αδυναµία. Οι ηλικιωµένοι χαίρονται τη ζωή χωρίς ή και παρά τη µείωση των δυνάµεών τους, σωµατικών και πνευµατικών. Αυτή την αισιόδοξη προοπτική αναδεικνύει η γηροψυχολογία, που εστιάζεται στις αλλαγές και στα κέρδη της τρίτης ηλικίας, αντί να εξετάζει αποκλειστικά τις απώλειες. Στην αρτιότερη κατανόηση των φαινοµένων και συµπεριφορών που συνδέονται µε το γήρας όµως συµβάλλουν επίσης η γεροντολογία και η γηριατρική, που ασχολούνται µε την ψυχοκοινωνική και ιατρική πλευρά του γήρατος.
Το βιβλίο παρουσιάζει πληροφορίες, γνώσεις, απόψεις αλλά και προβλήµατα που συνδέονται µε τη ζωή των ηλικιωµένων και καλύπτουν δηµογραφικές, ψυχολογικές, ψυχοκοινωνικές και ιατρικές πλευρές του γήρατος. Απευθύνεται σε όλους αυτούς που ενδιαφέρονται για το γήρας και τους ηλικιωµένους: φοιτητές, γιατρούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, αλλά και µη ειδικούς αναγνώστες, που είτε φροντίζουν ηλικιωµένους, είτε επιθυµούν να κατανοήσουν τις αλλαγές που παρατηρούνται σε µεγάλες ηλικίες, είτε απλώς πιστεύουν ότι η διατήρηση της ποιότητας ζωής σε κάθε ηλικία είναι µια επιταγή και µια πρόκληση στην οποία όλοι πρέπει να ανταποκρίνονται.

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο, Δαρδαβέσης Θεόδωρος Ι., Χουσιάδας Λάμπρος Β., Κωσταρίδου – Ευκλείδη Αναστασία, Νούσκας Ι., Χατζηχρήστου Δημήτρης, Κώστα – Τσολάκη Μαγδαληνή, Μπένος Α.
Επιμελητής: Κωσταρίδου – Ευκλείδη Αναστασία
Εκδότης: Πεδίο
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 960-9552-52-8
Σελίδες: 536
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Υπερήλικες (Ψυχολογία)
Σειρές: Βασική Βιβλιοθήκη Ψυχολογίας

Τιμή σε ιστοσελίδες: 24.08 €