Θέλω γην και ύδωρ!

Περιγραφή
Το έτος 456, και στη διάρκεια των ετοιμασιών για την κηδεία του μεγάλου δραματουργού Αισχύλου, ο ποιητής Πίνδαρος βρίσκει τα απομνημονεύματα του εκλιπόντος φίλου του. Είναι, όπως διαπιστώνει, ένα συγκλονιστικό χρονικό της δραματικής δεκαετίας που σφράγισε για πάντα την ιστορία της Ελλάδας, η σύγκρουση ανάμεσα στους Πέρσες και στους ενωμένους Έλληνες, τα κατορθώματα του Μιλτιάδη, του Λεωνίδα, του Θεμιστοκλή, στην πεδιάδα του Μαραθώνα, στα ματωμένα στενά των Θερμοπυλών και στη θάλασσα τη γλυκιά της Σαλαμίνας, ως την τελική νίκη στις Πλαταιές… Και αφηγούμενος όλα όσα ο Αισχύλος καταμαρτυρεί, η ψυχή αγαλλιάζει και συνειδητοποιεί ότι ισχύς υπάρχει μόνο εν τη ενώσει….
Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τη μεγάλη εποποιία των Ελλήνων, βασισμένο στα ιστορικά περιστατικά χωρίς παρεκκλίσεις της φαντασίας.Ο Χούλιο Μουρίγιο Γιέρδα (1975), δημοσιογράφος, συγγραφέας, διευθυντής δημιουργικού και ειδικός στα Μ.Μ.Ε., έχει συνεργαστεί και έχει διευθύνει διαφόρων ειδών έντυπα, εφημερίδες και περιοδικά, τόσο γενικού περιεχομένου, όσο και τεχνικού. Στην δεκαετία του 1970, υπήρξε μέλος της ένωσης συντακτών εντύπων πολιτιστικών θεμάτων και θεαμάτων, μερικά από τα οποία ήσαν τα ακόλουθα: Vibraciones, Ajoblanco, Rock De Luxe, El Pais. Είναι ένας από τους τρεις συγγραφείς του «Moog Rock» (1975). Υπήρξε ραδιοφωνικός παραγωγός, δημιουργός ηλεκτρονικών εκδόσεων και σύμβουλος δημιουργικού. Υπήρξε επικεφαλής της ισπανικής έκδοσης του αμερικανικού περιοδικού Playboy. Έχει σχεδιάσει διαφημιστικές εκστρατείες για μεγάλες εταιρείες. Λατρεύει την ιστορία που αποτελεί το πιο αγαπημένο του χόμπυ. Το μυθιστόρημα «Το δάκρυ της Πόλης» είναι το πρώτο που έγραψε. Συνεργάζεται με πολλά έντυπα και γράφει το δεύτερο βιβλίο του.

Συγγραφέας : Murillo Llerda Julio
Μεταφραστής : Δαρβίρη Θεοδώρα Δ.
Εκδότης : Ενάλιος
Έτος έκδοσης : 2010
ISBN : 960-536-438-7
Σελίδες : 494
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Ισπανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Ιστορικό μυθιστόρημα
Σειρές : Ιστορικό Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.19 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.