Θέατρο

Περιγραφή
Στον τόμο αυτό παρουσιάζονται έξι θεατρικά έργα, επιλεγμένα από τα τριακόσια, περίπου έργα του συγγραφέα, τα οποία έχουν γραφτεί κατά τα 45 χρόνια της θεατρικής του δράσης.
Τα παρουσιαζόμενα στον παρόντα τόμο έργα δεν έχουν πάντα την ελληνική έκφραση ζωής, αλλά απλώνονται σε όλον τον χάρτη της παγκόσμιας ψυχής.
Ο Ντίνος Ταξιάρχης είναι συγγραφέας που πάντα αναζητάει νέες μορφές έκφρασης, νέες μορφές θεάτρου… Από έργο σε έργο το ύφος του είναι πάντα διαφορετικό και νέο… Παράλληλα όμως διαθέτει και μια πλούσια θεατρική γκάμα, αφού το έργο του απλώνεται από τη μουσική κωμωδία μέχρι τη σάτιρα, το δράμα και την τραγωδία.
Με τα θεατρικά έργα του, που παρουσιάζονται σ’ αυτόν τον τόμο, ο συγγραφέας δίνει ένα μικρό δείγμα της δουλείας του: Η ύλη του είναι ένας καθρέφτης της κοινωνίας, όπου ο άνθρωπος μάχεται ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα!
Ο Ντίνος Ταξιάρχης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε δραματική τέχνη στη σχολή Εθνικού Θεάτρου. Έχει εκδώσει 36 βιβλία: ποίηση, πεζογραφία, θέατρο. Έργα του έχουν μεταφραστεί: Γαλλικά, Ιταλικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Ρουμανικά, Σλοβενικά. Πολλά θεατρικά του έργα ανέβηκαν σε θεατρικές σκηνές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Είναι ιδρυτής του “Θεάτρου του Ενός” και με τη συνεργασία της Έλλης Ζούλοβιτς, σαν ερμηνεύτρια των θεατρικών έργων του, έδωσε παραστάσεις σε θέατρα του εξωτερικού. Τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο για το μυθιστόρημά του: “Ένας παράξενος άνθρωπος”, καθώς και το βραβείο Θεατρικών Συγγραφέων για τη θεατρική του δράση στο εξωτερικό. Ασκεί κριτική βιβλίου και θεάτρου. Είναι μέλος της Εταιρείας Θεατρικών Συγγραφέων καθώς και του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.

Συγγραφέας: Ταξιάρχης Ντίνος
Εκδότης: Δρόμων
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN: 960-8330-23-8
Σελίδες: 548
Τόμος: 2
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνικά θεατρικά έργα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 18.36 €