Θέατρο 1941-1946

0
(0)

Περιγραφή
Για τη δημιουργία αυτής της συλλογής “φταίνε” μερικά χειρόγραφα από το φωτογραφικό αρχείο του περιοδικού “συλλογές”.
Σ’ αυτό, ο ανώνυμος θεατρόφιλος καταγράφει τις θεατρικές παραστάσεις, που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα 1941 μέχρι τα μέσα του 1946 περίπου. Η καταγραφή τους περιλαμβάνει: όνομα συγγραφέα του έργου, τίτλο, είδος (κωμωδία, δράμα, οπερέτα κ.λ.π.), θέατρο που παίχτηκε, χρονολογία, θίασο, πρωταγωνιστές και τέλος σκηνοθεσία ή σκηνογραφία. […]
Πιστεύω ότι πρόκειται για μια απλή, ανθρώπινη, συλλογή, με πολύ εύρος σε τεκμήρια και πληροφορίες και ευχάριστη κατά την άποψή μου, που μπορεί να μην συμπληρώνεται εύκολα, αλλά είναι ικανή να σε μεταφέρει στο “πνεύμα” (θεατρικό ή γενικά κοινωνικό) της εποχής, με πολλούς τρόπους, όπως με την επικαιρότητα και την αναγκαιότητα του περιεχομένου των παραστάσεων. Φυσικά ο συλλέκτης, μπορεί να διαλέξει μια άλλη χρονική περίοδο δεμένη με κάποιο άλλο γεγονός, όπως για παράδειγμα: περίοδος 4ης Αυγούστου ή 21ης Απριλίου, η κάποια δεκαετία, ή της χρονιάς που γεννήθηκε κ.λπ.
Στη συνέχεια κάνω, σε μεγάλο μέγεθος (όχι πλήρη φυσικά) μια χρονολογική καταγραφή των θεατρικών παραστάσεων στις οποίες δίνω και ένα αριθμό (χρονολογία συν αριθμητική σειρά). Ακόμα δίνω μερικές επί μέρους καταγραφές, ενδεικτικές επίσης και χωρίς πληρότητα, κατά θέατρο, θίασο, συγγραφέα, είδος έργου, σκηνοθέτη και πρωταγωνιστών φυσικά.
(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Συγγραφέας: Πατέρας Χαρίλαος
Εκδότης: Συλλογές
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-7463-97-8
Σελίδες: 100
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνικά θεατρικά έργα, Συλλογές
Σειρές: Ιδέες για Συλλογές

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.04 €

Πόσο ενδιαφέρον ήταν αυτό το βιβλίο;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνετε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτό το βιβλίο.