Θάσος

Περιγραφή
Μέσα στις 136 σελίδες αυτού του βιβλίου ο νεαρός ποιητής και πεζογράφος Γιώργος Καρυδάκης προσπαθεί να ξετυλίξει όλη την ομορφιά της Θάσου.
Η αγάπη του ξεχειλίζει για το νησί και γενικότερα για τη λογοτεχνία. Ο αναγνώστης ταξιδεύει σιωπηλά μαζί του σε κάθε όμορφη γωνιά και γνωρίζει τα έθιμα, τις αναμνήσεις, τις εκδηλώσεις, την καθημερινότητα του τόπου άλλοτε και τώρα.
Ο Γιώργος Καρυδάκης αν και μαθητής Λυκείου, μικρός σε ηλικία είναι γεμάτος ευαισθησίες και ικανότητα. Σταματάς να τον προσέχεις και να συντονιστείς μαζί του μια και γράφει και πολύ ωραία ποίηση.
Αναμφίβολα η προσπάθειά του είναι μια προφορά ανθρώπινης πνοής στις συχνά στυγνές καθημερινές ώρες μας.
Η γραφή του είναι λιτή, ελεύθερη, μα με παλμό έντονο. Είναι φανερό ότι αγαπά την λογοτεχνία και προοιωνίζει λαμπρή εξέλιξη στα χώρο της. […]
Ευφροσύνη Κακογιαννάκη – Λιβανιού, πρόεδρος Καλλιτεχνικής Επιτροπής Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων ΛογοτεχνώνΟ Γεώργιος Καρυδάκης γεννήθηκε το 1993 στο Λιμένα Θάσου. Σε ηλικία 8 ετών μετακόμισε στη Νέα Πέραμο Καβάλας όπου και ζει μέχρι σήμερα. Το 2008 βραβεύτηκε από τον Δήμο Ελευθερών ως αριστούχος του τοπικού γυμνασίου.
Του αρέσει η βυζαντινή μουσική την οποία και διδάσκεται. Έχει βραβευτεί το 2006 σε διαγωνισμό έκθεσης της Τροχαίας Καβάλας. Είναι ενεργό μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (ΔΕΕΛ), έχει αποσπάσει αρκετές σημαντικές ελληνικές και διεθνείς βραβεύσεις τόσο στην ποίηση, όσο και στη λογοτεχνία.

Συγγραφέας: Καρυδάκης Γεώργιος Α.
Εκδότης: Σμυρνιωτάκη
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-299-752-4
Σελίδες: 136
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Λαογραφία, Ελληνική, Νησιά Αιγαίου – Ιστορία
Σειρές: Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.47 €