Η ψυχολογία της ερωτικής σχέσης

Περιγραφή
Οι ερωτικές σχέσεις αποτελούν το βαρόμετρο της ψυχικής μας ευεξίας και ισορροπίας. Μέσω αυτών πειραματιζόμαστε με τα όρια μας, (ξανα)ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας, ταλαντευόμαστε ανάμεσα στο φανταστικό και το πραγματικό, μεταμορφωνόμαστε, παρασυρόμαστε, μπαίνουμε σε διλήμματα, παραβιάζουμε τους κανόνες.
Στο βιβλίο αυτό θα βρείτε:
– Τους παράγοντες έλξης
– Τη φύση και τα στάδια του έρωτα
– Το ρόλο που παίζουν οι καβγάδες, η απόσταση, η απιστία
– Τα είδη αγάπης και τη διαφορά τους από την εξάρτηση
– Τα οικογενειακά πρότυπα που με τη σειρά τους εμποδίζουν ή διευκολύνουν το δέσιμο με τον ερωτικό σύντροφο
– Τις διαφορετικές οπτικές γωνίες μεταξύ ανδρών και γυναικών
– Τι μπορεί να κάνει το ζευγάρι από κοινού ή ο κάθε σύντροφος ξεχωριστά για να παραμείνει ζωντανή η σχέση τους παρά τις όποιες αντιξοότητες.
Η Αντιγόνη Κεμερλίογλου σπούδασε ψυχολογία στο University of La Verne. Έκανε τα μεταπτυχιακά της στο University of Stirling, Scotland (“Ψυχολογία & Εκπαίδευση”). Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο Λονδίνο συμμετείχε σε ερευνητικό πρόγραμμα του Νοσοκομείου Hommersmith για παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές. Τα τελευταία χρόνια μετεκπαιδεύεται στην παιγνιοθεραπεία. ‘Εχει διατελέσει επιστημονική σύμβουλος σε ειδικά πλαίσια για παιδιά. Συνεργάζεται με διάφορα Κέντρα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στον τομέα της πρόληψης. Διδάσκει ψυχολογία σε αγγλόφωνα κυρίως κολέγια, παρέχοντας παράλληλα συμβουλευτικές υπηρεσίες στους φοιτητές. Επίσης διευθύνει εργαστήρια για γονείς και εκπαιδευτικούς. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων.

Συγγραφέας: Κεμερλίογλου Αντιγόνη
Εκδότης: Πορφύρα
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-7902-14-9
Σελίδες: 111
Σχήμα: 20χ14
Κατηγορίες: Ψυχολογία, Γυναίκα – Ψυχολογία , Ψυχολογία των φύλων , Άνδρες – Ψυχολογία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 4.83 €