Η χρυσή Θεά

Περιγραφή
Μια καινούργια χρονιά ανατέλλει, το 1917, και ο Μεγάλος Πόλεμος που λυμαίνεται την οικουμένη δεν δείχνει σημάδια ύφεσης. Ανταποκρινόμενη για άλλη μια φορά στο κάλεσμα της σειρήνας που λέγεται Αίγυπτος, η Αμέλια Πίμποντι και η οικογένειά της φτάνουν στο σπίτι τους στο Λούξορ και πληροφορούνται για την ύπαρξη ενός νέου βασιλικού τάφου που συλήθηκε από τυμβωρύχους. Σε λίγο μια ακόμη πιο ανησυχητική απειλή απασχολεί την ατρόμητη παρέα των αρχαιολόγων: το πρόσφατα και άγρια τεμαχισμένο πτώμα ενός τυμβωρύχου που βεβηλώνει τον ταφικό αρχαιολογικό χώρο.
Στο μεταξύ ο γιος της Αμέλιας, ο Ραμσής, είναι υποχρεωμένος να ταξιδέψει στην Γάζα, απαντώντας στο κάλεσμα των Βρετανικών στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών. Πρέπει να φέρει σε πέρας μια αποστολή προσωπική και ριψοκίνδυνη. Σίγουρα ο θάνατος παραμονεύει αν πιαστεί αιχμάλωτος ή αποκαλυφθεί. Στο μεταξύ, η σύζυγος του Ραμσή, η Νεφρέτ, φυλάει το δικό της μυστικό…
Η συγγραφέας των μπεστ-σέλλερς, η “μεγάλη κυρία” του ιστορικού μυθιστορήματος μυστηρίου, Ελίζαμπεθ Πίτερς, μας παρουσιάζει ένα από τα καλύτερα σε στυλ και σασπένς μυθιστόρημά της, μια ιστορία προδοσίας, πάθους και εγκλήματος, που εξελίσσεται στο ταραχώδες σκηνικό του πολέμου και της ίντριγκας.Η Ελίζαμπεθ Πίτερς γεννήθηκε το 1927 και μεγάλωσε στο Ιλινόις. Το πραγματικό της όνομα είναι Barbara Mertz, ενώ έχει γράψει βιβλία και με το ψευδώνυμο Μπάρμπαρα Μάικλς. Έκανε το διδακτορικό της στην αιγυπτιολογία στο περίφημο Ινστιτούτο Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Σικάγο, και εξέδωσε δύο σχετικά βιβλία, αλλά στη συνέχεια στράφηκε προς το θρίλερ και το μυθιστόρημα μυστηρίου. Γράφοντας ως Ελίζαμπεθ Πίτερς, από το όνομα των δύο παιδιών της, δημιούργησε τις σειρές μυθιστορημάτων με πρωταγωνίστριες την αρχαιολόγο Amelia Peabody (που διαδραματίζονται όλα στην Αίγυπτο και έχουν ως κρυφό πρωταγωνιστή τις αρχαιότητές της), τη Vicky Bliss, τη Jacqueline Kirby, κ.ά. Επίσης, τα μυθιστορήματα γκόθικ και υπερφυσικού τρόμου με το ψευδώνυμο Μπάρμπαρα Μάικλς. Ανάμεσα στις διακρίσεις της περιλαμβάνεται το βραβείο Agatha Award, ο τίτλος Grand Master, το 1986, στο πλαίσιο των Anthony Awards, καθώς επίσης και ο τίτλος Grand Master της Ένωσης Αμερικανών Συγγραφέων Μυστηρίου (Mystery Writers of America), στο πλαίσιο των Edgar Awards, το 1998. Ζει σε μια φάρμα στο Φρέντρικ του Μέριλαντ.

Συγγραφέας: Peters Elizabeth 1927-
Μεταφραστής: Δούκα Στέλλα
Επιμελητής: Καπράλος Δημήτρης
Εκδότης: Ενάλιος
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-536-306-2
Σελίδες: 591
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αμερικανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Αστυνομική λογοτεχνία, Ιστορικό μυθιστόρημα
Σειρές: Ιστορικό Αστυνομικό Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 15.09 €