Η φυλετική συνέχεια των Ελλήνων

Περιγραφή
“Όσο μεγαλύτερη είναι η κληρονομιά ενός ανθρώπου τόσο πιθανώτερο είναι να αμφισβητηθεί από τρίτους.Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και σε επίπεδο λαών.Το γνωρίζουμε καλά καθώς τα τελευταία χρόνια παρακολουθούμε τα Σκόπια και την Τουρκία να προσπαθούν να καπηλευθούν μέρος από την Ιστορία μας. Το να προσπαθούν να κλέψουν μέρος από την ιστορική σου ταυτότητα είναι μόνο η μία, η λιγώτερο σοβαρή, πλευρά του νομίσματος. Η άλλη είναι να προσπαθούν να σου την στερήσουν τελείως όπως επιχείρησε ο διαβόητος Φαλμεράυερ ισχυριζόμενος ότι οι Αρχαίοι έλληνες εξέλειψαν οριστικά πριν από πολλούς αιώνες και ότι οι σύγχρονοι Έλληνες είναι στην ουσία Σλάβοι.
Από μια οπτική γωνία είναι αρκετά αστείο να παρακολουθείς κάποιους ανθρώπους την μια στιγμή να υπερασπίζονται λυσσωδώς το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και την επόμενη ακριβώς στιγμή οι ίδιοι να χλευάζουν την πίστη των ελλήνων στην αυτοχθονία μας. Παρομοίως εν τίθεται το θέμα της συνέχειας άλλων λαών (π.χ. Ιρανοί -Πέρσες, Γάλλοι -Γαλάτες) από εκείνους που αμφισβητούν την συνέχεια των Ελλήνων, αλά τίθεται αποκλειστικώς και μόνο για εμάς τους Έλληνες. Έχουμε όμως παραμείνει οι Έλληνες γενετικώς 100% αμετάβλητοι από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα; Φυσικά όχι. Έχουμε δεχθεί ξένες προσμίξεις αλλά σε μικρό βαθμό ώστε να μην έχει διακοπεί ή επηρεασθεί σημαντικά η συνέχεις του Ελληνικού Έθνους. Άλλωστε και γενικώτερα κανένας λαός δεν υπάρχει που να μην έχει υποστεί ξένες προσμίξεις.
Συγκεντρώσαμε μερικά μόνο επιχειρήματα από τα πάμπολλα που υπάρχουν διαθέσιμα από την επιστήμη της Γενετικής, της Αρχαιολογίας, της Ανθρωπολογίας, της Ιατρικής, της Ιστορίας, της Λαογραφίας κ.λ.π. Γιατί παρουσιάζουμε μόνο μερικές από τις διαθέσιμες αποδείξεις και όχι όλες; Επειδή όσο και να ψάχνεις συνεχώς βρίσκεις νέα στοιχεία για το θέμα αυτό, κάτι που εξασφαλίζει, ότι οποιαδήποτε απόπειρα, όπως το παρόν βιβλίο, όσο καλή και να είναι, πάντοτε θα είναι εν τέλει ελλιπής. Πάντως πολλά από τα στοιχεία που παρουσιάζουμε εδώ είναι εντυπωσιακά που ακόμα και από μόνα τους μπορούν να πείσουν και τον πλέον δύσπιστο.

Συγγραφέας: Αγγελής Αλέξανδρος
Εκδότης: Γεωργιάδης – Βιβλιοθήκη των Ελλήνων
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-316-468-2
Σελίδες: 443
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Έλληνες, Ελλάς – Ιστορία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.45 €