Η φλόγα που λάμπει για πάντα

Περιγραφή
-Ποιος ήταν ο βαρόνος ντε Kουμπερτέν;
-Tι λέει ο ολυμπιακός όρκος;
-Ποιος ποιητής έγραψε τον ολυμπιακό ύμνο;
-Πότε άναψε για πρώτη φορά η ολυμπιακή φλόγα;
-Tι ήταν η διελκυστίνδα;
-Γιατί το ράγκμπι βγήκε απ' τους Oλυμπιακούς αγώνες;
-Ποιος ήταν ο πρώτος μαραθωνοδρόμος;
Tην απάντηση σε όλα αυτά και σε πολλά άλλα θα τη βρεις στο βιβλίο που κρατάς. Ένα βιβλίο διαφορετικό, γραμμένο με χαρούμενη διάθεση και χιούμορ, που αναφέρεται στο νέο ξεκίνημα των Oλυμπιακών αγώνων το 1896 στην Aθήνα και περιλαμβάνει διάφορες ιστορίες και γεγονότα που σφράγισαν στο πέρασμα του χρόνου τις Oλυμπιάδες της σύγχρονης εποχής.
Όλα αυτά μαζί με πολλές και πρωτότυπες σπαζοκεφαλιές, κουίζ και παιχνίδια “ολυμπιακών προδιαγραφών”, για να μάθεις διασκεδάζοντας όλα όσα πρέπει να ξέρεις -κι ακόμη περισσότερα- για τους Oλυμπιακούς αγώνες. Η Ματίνα Σιάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες και στο Εμπορικό Κολέγιο Saint George δημόσιες σχέσεις. Στη συνέχεια εργάστηκε σε τράπεζα, την οποία εγκατέλειψε για να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία.
Η αγάπη της για τη φωτογραφία την έκανε να σπουδάσει καλλιτεχνική φωτογραφία στο Αμερικανικό Κολέγιο και στη συνέχεια να ασχοληθεί με το φωτορεπορτάζ. Ταξίδεψε σε διάφορες χώρες της Λατινικής Αμερικής, από το Μεξικό και τη Νικαράγουα μέχρι το Εκουαδόρ, το Περού και τον Αμαζόνιο, δημοσιεύοντας σε διάφορα περιοδικά φωτορεπορτάζ και άρθρα κοινωνικού περιεχομένου από τις χώρες αυτές. Επί σειρά ετών εργάστηκε ως δημοσιογράφος και συντάκτρια σε έγκυρα περιοδικά, για να την κερδίσει τελικά ο χώρος του βιβλίου, όπου ασχολήθηκε με τη γλωσσική, λογοτεχνική και καλλιτεχνική επιμέλεια παιδικών βιβλίων.
Σήμερα ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων μορφωτικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου και παραμυθιών.

Συγγραφέας: Σιάκη Ματίνα
Εικονογράφος: Στασινάκης Ηλίας
Εκδότης: Εκδόσεις Πατάκη
Έτος έκδοσης: 2003
ISBN: 960-16-0945-8
Σελίδες: 40
Σχήμα: 28χ21
Κατηγορίες: Ολυμπιακοί Αγώνες – Βιβλία για παιδιά
Σειρές: Βιβλία Γνώσεων και Δραστηριοτήτων, Η Ώρα των Ολυμπιακών Αγώνων: Μαθαίνω Διασκεδάζοντας

Τιμή σε ιστοσελίδες: 2.69 €