Η Φανφαρλό

Περιγραφή
Η εξαιρετική αυτή νεανική νουβέλα του Σαρλ Μπωντλαίρ (1821-1867), που γράφτηκε όταν ο ποιητής των «Ανθέων του κακού» ήταν 24 ετών περίπου, θεωρείται το πρώτο πραγματικό έργο της δημιουργίας του.
Η «Φανφαρλό» δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά την 1η Ιανουαρίου 1847 με ψευδώνυμο και αναδημοσιεύτηκε με το πραγματικό όνομα του ποιητή το 1849.
Το αφήγημα, πέρα από τις αισθητικές και ηθικολογικές διαστάσεις του, παρουσιάζει ένα αδιαμφισβήτητο αυτοβιογραφικό ενδιαφέρον. Ο Μπωντλαίρ διευκρίνιζε σχετικά: «Δεν είχα άλλη δουλειά απ’ το ν’ αλλάξω τα ονόματα και να τονίσω τις λεπτομέρειες».
Η «Φανφαρλό» παρουσιάζει ένα μείγμα προσωπικών εμπειριών και αναφορών στη λογοτεχνία της εποχής (Μπαλζάκ). Από το παιχνίδι της μοιχείας και των περίπλοκων ερωτικών χειρισμών, προκύπτει ένα κείμενο όλο τραγική ειρωνεία που δείχνει ότι η μίμηση του πάθους συχνά καταλήγει στη δραματική βίωσή του.

Συγγραφέας : Baudelaire Charles 1821-1867
Μεταφραστής : Δαλακούρα Βερονίκη
Εκδότης : Άγρα
Έτος έκδοσης : 1996
ISBN : 960-325-173-9
Σελίδες : 101
Σχήμα : 18χ12
Κατηγορίες : Γαλλική πεζογραφία – Νουβέλα
Σειρές : Ξένη Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.39 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.