Η υπέρλαμπρη όψη της ΕΟΚΑ

Περιγραφή
Ο γράφων επιδιώκει τη µε επιστηµονική τεκµηρίωση αποενοχοποίηση του κυπριακού ελληνισµού και της µητέρας Ελλάδας, σε σχέση µε τους υπέρ ελευθερίας αγώνες του λαού της Κύπρου, καθ’ όλη τη διάρκεια της βρετανικής αποικιοκρατίας και µέχρι σήµερα.
Αφενός µεν η εθνική αυτοµαταίωση του ελληνισµού στην Κύπρο και αφετέρου ο βρετανικός ψυχολογικός πόλεµος και η προπαγάνδα, όπως επίσης και η κατάρρευση του άλλου “οράµατος” µεγάλης µερίδας Ελλήνων Κυπρίων, δηλαδή η παταγώδης χρεοκοπία και κατάρρευση του λεγόµενου “υπαρκτού σοσιαλισµού” ή κοµµουνισµού, έχουν βυθίσει σήµερα την ελληνική κυπριακή κοινωνία σε µια ρωµαϊκού τύπου παρακµή και τριτοκοσµική διαφθορά. Όπλο ανάσχεσης και ανατροπής αυτής της παρακµής και της διαφθοράς η κατίσχυση του συστήµατος αξιών του διαχρονικού ελληνικού πνευµατικού πολιτισµού (culture), δηλαδή του ελληνορθόδοξου πολιτισµού, ιδιαιτέρως δε στους κόλπους της εύπλαστης νεολαίας µας.
Ο Νίκος Π. Ιακωβίδης γεννήθηκε σιις 13 Απριλίου 1954, σε κλινική της Λευκωσίας, και μέχρι την εισβολή του 1974 έζησε στη Μόρφου. Υιός του τελευταίου δημάρχου της ελεύθερης Μόρφου, ιατρού Πολύκλειτου Ιακωβίδη.
1960-1966: Δημοτικό Σχολείο. 1972: Αποφοίτησε από το Β΄ Γυμνάσιο Μόρφου. 1972-1974: Θητεία στην Εθνική Φρουρά ως λοχίας. Το 1974 έλαβε μέρος στις μάχες Αγκολεμίου, Ελιάς και Λεύκας. Μάιος 1977: Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νομικό Τμήμα, με ειδίκευση στις Νομικές Επιστήμες. Στη Θεσσαλονίκη ασχολήθηκε με το φοιτητικό κίνημα. Ακαδημαϊκό έτος 1977-1978: Φοίτηση στο Κολέγιο Language Tuition Centre του Λονδίνου, όπου έτυχε Ανώτερου Διπλώματος στην Αγγλική Γλώσσα.
Απόκτηση, στη συνέχεια, με αλληλογραφία, Διπλώματος στο Insurance Management. Παρακολούθησε επιμορφωτικά και μεταπτυχιακά σεμινάρια στα πιο κάτω θέματα: Διεθνές Δημόσιο Δίκαιο, Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, Εργατικό Δίκαιο, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Εργοληπτικό Δίκαιο, Ασφαλιστικά, Διαχείριση Κινδύνων.
Από το 1980 εργάζεται στην εταιρεία Α. & Π. Παρασκευαΐδης Ltd, ως εσωτερικός νομικός σύμβουλος – υπεύθυνος ασφαλίσεων.
Είναι μέλος των εξής επαγγελματικών σωματείων: Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου, Chartered Insurance Institute της Βρετανίας, Association of Insurance and Risc Managers in Industry and Commerce της Βρετανίας.
Την περίοδο 1986-1990 διατέλεσε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ).
Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γλωσσικού Ομίλου Κύπρου και μέλος του Αθλητικού Συλλόγου “Διγενής Ακρίτας” Μόρφου.
Συμμετέχει συστηματικά στο πρόγραμμα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού “Αθλητισμός για Όλους στην Κολύμβηση”.
Αρθρογραφεί επί πολιτικών θεμάτων σε εφημερίδες και σε περιοδικά εδώ και δύο δεκαετίες.
Ενδιαφέροντα: μουσική, λογοτεχνία, ιστορία, κολύμβηση ως αθλούμενος, ποδόσφαιρο ως φίλαθλος.
Έθεσε υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές του 1996 με τους Νέους Oρίζοντες και στις δημοτικές εκλογές στον Δήμο Μόρφου με την Υπερκομματική Κίνηση Μορφιτών, η οποία συγκέντρωσε το 17% των ψήφων, και αναδείχτηκε δεύτερος σε σταυρούς προτίμησης του συνδυασμού.
Επίσης έθεσε υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές το 2001 στην επαρχία Λευκωσίας με το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, καθώς και στις δημοτικές στον κατεχόμενο Δήμο Μόρφου επίσης το 2001.

Συγγραφέας: Ιακωβίδης Νίκος Π.
Εκδότης: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-14-2111-4
Σελίδες: 126
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Πολιτική – Ιστορία – Κύπρος
Σειρές: Δοκίμιο

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.04 €