Η τρυφερή μολότωφ

Περιγραφή

Στην εποχή της σύγχρονης παγκοσμιοποίησης, φαίνεται ότι πραγματοποιείται ένα από τα όνειρα των παλιών ολοκληρωτικών καθεστώτων: η πλήρης εξάλειψη των διαφορών μεταξύ των ανθρώπων και η μετατροπή τους σε μια τυφλή αγέλη. Το ζευγάρι στο έργο του Gustavo Ott ζει σε μια χώρα της Λατινικής Αμερικής αλλά θα μπορούσε εξίσου να ζει στο Παρίσι, στο Λονδίνο ή στη Νέα Υόρκη. Ο Ντανιέλ, επιτυχημένος δικηγόρος και η Βικτόρια παρουσιάστρια ειδήσεων στην τηλεόραση, έχουν τόσο πολύ εθιστεί στο ψέμα που και οι ίδιοι πια δεν ξεχωρίζουν από την αλήθεια. Η τυραννία του χρήματος, η κρίση των ανθρώπινων σχέσεων, το φάντασμα της βίας, η άγνοια, ο ρατσισμός και ο φόβος του άλλου είναι θέματα που απασχολούν έντονα τον συγγραφέα. Με όπλο την ειρωνία, το σαρκασμό και το χιούμορ ο Gustavo Ott, στήνει ένα παιχνίδι κατόπτρων όπου ο θεατής βλέπει σιγά σιγά να εμφανίζεται και το δικό του πρόσωπο. Σταμάτης Πολενάκης

Ο Γκουστάβο Οτ γεννήθηκε στη Βενεζουέλα (Καράκας, 1963) και σπούδασε Επικοινωνία στο Καθολικό Πανεπιστήμιο Andres Bello. Είναι παντρεμένος με τη Χήδερ Μακ Κέυ (τη μεταφράστρια των περισσοτέρων έργων του στα αγγλικά) και έχουν μια κόρη 9 ετών.
Έχει γράψει 24 έργα, που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο, στην προσωπική του ιστοσελίδα www.gustaveott.com.ar τόσο στο πρωτότυπο, όσο και στις μεταφράσεις τους σε 14 γλώσσες (Αγγλική, Ιταλική, Γερμανική, Γαλλική, Δανική, Ρωσική, Τσεχική, Πορτογαλική, Πολωνική, Ουγγρική, Ιαπωνική, Καταλανική, Κρεολική και Ελληνική). Παραστάσεις των έργων του δίνονται με επιτυχία σε πολλές χώρες της Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας.
Στα έργα του ασχολείται με θέματα σύγχρονα, κοινωνικά και πολιτικά.

Συγγραφέας: Ott Gustavo
Μεταφραστής: Πολενάκης Σταμάτης 1970-
Εκδότης: Άπαρσις
Έτος έκδοσης: 2012
ISBN: 960-9737-21-8
Σελίδες: 103
Σχήμα: 18χ14
Κατηγορίες: Ισπανόφωνα θεατρικά έργα (Βενεζουέλα)
Σειρές: Περί Θεάτρου και Κινήματος-Γράφου

Τιμή σε ιστοσελίδες: 5.44 €