Η τραγωδία της πίστεως

Περιγραφή
Λίγα κείμενα απ’ αυτά που έχουν γραφτεί για τα θέματα της πίστεως και της εν Χριστώ ζωής γενικότερα, έχουν τη χάρη, τη ζωντάνια, την αμεσότητα μα και την πληρότητα που ‘χουν τα κείμενα του μακαριστού επισκόπου Αχρίδος και ήδη αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς. Διαβάζοντας τα κανείς έχει ζωηρή την αίσθηση πως μόνο με θεϊκή έμπνευση μπορούν να συντεθούν τέτοια έργα.
Ο άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς, που έγραψε τα κείμενα αυτά, είναι αρκετά γνωστός πια στο ελληνικό κοινό από αρκετά βιβλία του που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Είναι σύγχρονος άγιος, ανακηρύχτηκε το 2003 από τη Σερβική Εκκλησία, μα το κύρος κι η ακτινοβολία του έχουν οικουμενικότητα. Σίγουρα ήταν μια από τις σημαντικότερες εκκλησιαστικές μορφές της Ορθοδοξίας κατά τον εικοστό αιώνα. Δίκαια ο Σμέμαν έλεγε πως “ο επίσκοπος Νικόλαος δεν είναι μόνο ένας μεγάλος Σέρβος. Αποτελεί για όλους εμάς τους ορθοδόξους την έκφραση της ορθόδοξης πνευματικότητας και καταλαμβάνει περίοπτη θέση μεταξύ εκείνων που εργάζονται για να κάνουν αιώνια την ορθόδοξη πίστη”. […]
[…] Στο βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας έχουμε σταχυολογήσει μερικά από τα πιο όμορφα και διδακτικά κείμενά του. Τα κείμενά του αυτά προέρχονται από διάφορες πηγές, κυριότερες από τις οποίες είναι τα περιοδικά Orthodox Word, της Ιεράς Μονής Αγίου Γερμανού της Αλάσκας και Orthodox Life της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος του Jordanville (Νέα Υόρκη).
Όλα τα κείμενα του αγίου Νικολάου είναι πραγματικά φωτισμένα. Δε μας γεμίζουν απλά μια ξερή γνώση, αλλά μας εμπνέουν, μας στεριώνουν και μας καθοδηγούν στα μεγάλα θέματα της πίστεως και της εν Χριστώ ζωής.
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Συγγραφέας: Nikolaj Velimirovic Sveti 1881-1956
Μεταφραστής: Μπότσης Πέτρος
Επιμελητής: Μπότσης Πέτρος
Εκδότης: Μπότσης Πέτρος
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-92539-7-0
Σελίδες: 159
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Χριστιανική πίστη

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.58 €