Η Τίνα και η ορχήστρα

Περιγραφή
Ο θείος της Τίνας είναι διευθυντής ορχήστρας. Μαέστρος! Κι έχει ετοιμάσει ένα πολύ ξεχωριστό δώρο για τα γενέθλια της ανιψιάς του: θα την πάρει μαζί του το πρωί στην πρόβα της ορχήστρας και το ίδιο βράδυ στη συναυλία! Οι μουσικοί, άντρες και γυναίκες, εξηγούν στην Τίνα τα ιδιαίτερα γνωρίσματα των πνευστών, των εγχόρδων, των κρουστών, τον τρόπο που οι νότες βγαίνουν από μέσα τους. Παίζουν για χάρη της μικρές μελωδίες. Και αστειεύονται: το βιολί ξέρει να νιαουρίζει, το φλάουτο κελαηδάει σαν πουλάκι, το κοντραμπάσο μουγκρίζει σαν αρκούδα… Δε σαστίζει μόνο η Τίνα, αλλά κι η γατούλα της η Κακίστρα! Γιατί η Τίνα παρακάλεσε το θείο της να την αφήσει να πάρει μαζί της στην πρόβα και την αγαπημένη της γάτα… Μαζί με την Τίνα, λοιπόν, το θείο Θωμά και τη γάτα την Κακίστρα τα παιδιά γνωρίζουν με αστείο, διασκεδαστικό τρόπο τα όργανα της ορχήστρας.
Στο CD που συνοδεύει το βιβλίο παρουσιάζεται ξεχωριστά κάθε όργανο, που παίζει νότες στην αρχή και μια σύντομη μελωδία στη συνέχεια. Στο τέλος παρουσιάζονται και ορχηστρικά μουσικά κομμάτια, όπου τα παιδιά μπορούν να αναγνωρίσουν τα διάφορα όργανα με ιδιαίτερη ευκολία.

Συγγραφέας : Simsa Marko
Μεταφραστής : Αγγελίδου Μαρία
Εικονογράφος : Opgenoorth Winfried
Εκδότης : Ψυχογιός
Έτος έκδοσης : 2001
ISBN : 960-274-519-3
Σελίδες : 32
Σχήμα : 31χ25
Κατηγορίες : Μουσικά όργανα – Βιβλία για παιδιά, Παιδικά βιβλία, Μεταφρασμένα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.18 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.