Η τέχνη του πολέμου για project managers

Περιγραφή
Ο συγγραφέας πραγματεύεται τη Διοίκηση Έργων (project management ) υπό το πρίσμα των έντονων συγκρούσεων που αναδύονται κατά την υλοποίησή τους. Συγκρούσεις παρόμοιες μ’ αυτές των πολεμικών πεδίων, ενταγμένες στα πλαίσια ενός ευρύτερου και ιδιαίτερα σκληρού ‘πολέμου’, εκείνου της επιχειρησιακής επιβίωσης.
Με βάση την παραπάνω ομοιότητα του πολέμου με τη σύγχρονη επιχειρησιακή πραγματικότητα, στο βιβλίο αναλύονται τόσο οι βασικές συνιστώσες του project management, όσο και κάποιες λιγότερο αναγνωρισμένες συνιστώσες, όπως ενδεικτικά η διαχείριση των κινδύνων του έργου, η λήψη αποφάσεων και η επίλυση προβλημάτων, η πολιτική πλευρά της διοίκησης έργων, η διαχείριση των συγκρούσεων, ακόμη και η διαχείριση των επιπλοκών και της αποτυχίας.
Οδηγός στην προσπάθεια αυτή είναι η σκέψη μεγάλων στρατηγών και στρατηγικών αναλυτών, όπως ο Ναπολέων και ο Sun Tzu, ενώ παρούσα -με ιδιαίτερη έμφαση- είναι και η αρχαία ελληνική στρατηγική σκέψηΟ Στέλιος Ε. Βογιατζής έχει σπουδάσει Στατιστική και Πληροφορική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι πιστοποιημένος σύμβουλος (certified practitioner) της μεθοδολογίας διοίκησης έργων PRINCE2.

Συγγραφέας: Βογιατζής Στέλιος Ε.
Εκδότης: Κριτική
Έτος έκδοσης: 2004
ISBN: 960-218-353-5
Σελίδες: 240
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Διοίκηση και οργάνωση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.11 €