Η τέχνη του λόγου: Έκφραση – έκθεση Β΄ ενιαίου λυκείου

Μη Διαθέσιμο Προιον

Περιγραφή
[…] Το βιβλίο αυτό σκοπό έχει να στηρίξει την προσπάθεια του μαθητή και του εκπαιδευτικού να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του μαθήματος της Έκφρασης – Έκθεσης της Β΄ Λυκείου, επιχειρώντας μια πιο ολοκληρωμένη και συστηματική προσέγγιση των διδακτικών του στόχων. Γι’ αυτό περιλαμβάνει:
1. Παρουσίαση της θεωρίας με παραδείγματα σε όλα τα επίπεδα, παραδείγματα πύκνωσης του λόγου, οργάνωσης-δομής, αισθητικής ανάλυσης και σημασιολογικής προσέγγισης του λόγου.
2. Πληροφοριακό υλικό για όλες τις θεματικές ενότητες του σχολικού βιβλίου και τις επιμέρους κατηγορίες καθεμιάς.
3. Ειδολογική ποικιλία κειμένων στα κριτήρια αξιολόγησης (από επιστημονικά βιβλία, άρθρα, επιφυλλίδες, δοκίμια…). Τα περισσότερα κείμενα έχουν διασκευαστεί, ώστε να αποτελούν πρόσφορο υλικό για την πολυσχιδή άσκηση του μαθητή στις απαιτήσεις του μαθήματος.
4. Μεγάλη ποικιλία ασκήσεων που βοηθούν τον μαθητή να εμπεδώσει τη θεωρία και να αποκτήσει ευχέρεια στην επεξεργασία ποικίλων κειμενικών ειδών. Γι’ αυτό και οι ασκήσεις συνήθως υπερβαίνουν σε αριθμό εκείνες που περιέχουν τα κείμενα που δίνονται στις Πανελλαδικές.
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Συγγραφέας : Ζάννη Βασιλική
Υπεύθυνος Σειράς : Γκιώκας Σίνος
Εκδότης : Ελληνικά Γράμματα
Έτος έκδοσης : 2010
ISBN : 960-19-0479-4
Σελίδες : 494
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Εκθέσεις (Μαθητικές) – Σπουδή και διδασκαλία, Ελληνική γλώσσα, Νέα – Σπουδή και διδασκαλία (Μέση)
Σειρές : Ελληνική Εκπαίδευση: Λύκειο, Ελληνική Εκπαίδευση, Λύκειο

Τιμή σε ιστοσελίδες: 16.71 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.