Η τέχνη της γραφής ΙΙ

Περιγραφή
Πάντα με συνάρπαζαν οι συνεντεύξεις του «Paris Review», και παλιά και τώρα. Όλες μαζί συνιστούν την αρτιότερη ίσως διαθέσιμη διερεύνηση στο «πώς» της λογοτεχνίας, το οποίο είναι από πολλές απόψεις πολύ πιο ενδιαφέρουσα ερώτηση από το «γιατί».
(Σάλμαν Ρούσντι)
Αν θέλετε απλώς να έρθετε σε μια πρώτη επαφή με τον αγαπημένο σας συγγραφέα, μπορείτε να πάτε σε μια παρουσίαση βιβλίου του. Αν όμως θέλετε πραγματικά να τον γνωρίσετε, τότε πρέπει να διαβάσετε μια συνέντευξή του στο «Paris Review».
«The Times»
Όταν μιλούν οι μεγάλοι συγγραφείς μάς μιλάνε τα βιβλία τους…
Επί μισό και πλέον αιώνα το «Paris Review» έχει εκμαιεύσει μερικές από τις πιο αποκαλυπτικές και τολμηρές σκέψεις που διατύπωσαν οι αυθεντίες της λογοτεχνίας του καιρού μας. Οι συντάκτες του περιοδικού έχουν μιλήσει με τους περισσότερους, κορυφαίους στον κόσμο, μυθιστοριογράφους, ποιητές, θεατρικούς συγγραφείς και κριτικούς και οι ίδιες οι συνεντεύξεις κέρδισαν την αναγνώριση ως κλασικά λογοτεχνικά έργα, ως μία ουσιαστική και εμπεριστατωμένη καταγραφή της συγγραφικής ζωής. Μετά την εκδοτική επιτυχία της «Τέχνης της Γραφής», σε αυτό τον τόμο επτά σημαντικοί και πολυδιαβασμένοι συγγραφείς (Έζρα Πάουντ, Χένρι Μίλερ, Ντόροθι Πάρκερ, Κερτ Βόνεγκατ, Τζέιμς Μ. Κέιν, Ουίλιαμ Μπάροουζ και Ρόμπερτ Λόουελ) εξομολογούνται εκ βαθέων τα μυστικά της τέχνης τους.
Ένα βιβλίο απαραίτητο σε κάθε συγγραφέα, μελετητή και αναγνώστη της λογοτεχνίας.

Συγγραφέας : Συλλογικό έργο, Pound Ezra Loomis 1885-1972, Hall Donald, Miller Henry 1891-1980, Wickes George, Burroughs William S. 1914-1997, Knickerbocker Conrad, Parker Dorothy, Capron Marion, Vonnegut Kurt 1922-2007, Hayman David, Michaelis David, Cain James Mallahan 1892-1977, Zinsser David L., Lowell Robert 1917-1977
Επιμελητής : Gourevitch Philip
Εκδότης : Τόπος
Έτος έκδοσης : 2011
ISBN : 960-6863-63-8
Σελίδες : 229
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Λογοτεχνία – Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις, Συνεντεύξεις
Σειρές : Επί των Κειμένων

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.42 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.