Η τέχνη στις αρχές του 21ου αιώνα

Περιγραφή
Το βιβλίο αναφέρεται σε θέματα σύγχρονης τέχνης, που δεν έχουν καλυφθεί αρκετά στην ελληνική βιβλιογραφία. Απευθύνεται σε φιλότεχνους και σπουδαστές των σχολών καλών τεχνών.
Είναι οι εντυπώσεις από διεθνείς εκθέσεις που έγιναν την τελευταία δεκαετία, εκθέσεις έργων των παλαιότερων καλλιτεχνών της μεταπολεμικής περιόδου και νεοτέρων που εκφράζουν τη σημερινή τέχνη. Οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες και θεμιτές. Άλλωστε ήδη από το 2000, τα τρία σημαντικότερα μουσεία μοντέρνας τέχνης του κόσμου παρουσίασαν δίπλα δίπλα έργα παλαιότερων μοντερνιστών και σύγχρονων καλλιτεχνών χωρίς χρονολογική σειρά.
Είναι οι εντυπώσεις και οι απόψεις ενός ενημερωμένου φιλότεχνου ή ενός ερασιτέχνη, μερικής απασχόλησης “υβριδιακού” τεχνοκριτικού.
[…] (από την εισαγωγή του βιβλίου)Ο Σταύρος Τσιγκόγλου είναι χειρουργός παίδων και καθηγητής της Χειρουργικής Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Τεχνοκριτικών και της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Τέχνης (AICA). Το πρώτο του βιβλίο “Η τέχνη στο τέλος του αιώνα” Τα Νέα της Τέχνης, Αθήνα, 2000, εξαντλήθηκε. Αγοράστηκε και από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ως βοήθημα των σπουδαστών όλων των εργαστηρίων της Σχολής Καλών Τεχνών.
Έχει δημοσιεύσει άρθρα για τη σύγχρονη Τέχνη στα “Νέα της Τέχνης” στην “Ισοτιμία”, στη “Σύγχρονη Ιατρική Ενημέρωση” και αλλού. Ο Σταύρος Τσιγκόγλου έχει δώσει διαλέξεις στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών (1999) και στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Κρήτης (2004). Έγραψε τη μελέτη και οργάνωσε τη διεθνή έκθεση Τέχνης το “Πάσχον σώμα”, στο Κέντρο Σύγχρονης Εικαστικής Δημιουργίας Ρεθύμνης (2004).

Συγγραφέας: Τσιγκόγλου Σταύρος
Εκδότης: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN: 960-14-1019-8
Σελίδες: 442
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Τέχνη – Ιστορία
Σειρές: Ποικίλα Θέματα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 20.49 €