Η συνωμοσία του Πάσχα

Περιγραφή
Ποιος ήταν στην πραγματικότητα ο Ιησούς Χριστός; Ο επιφανής Βρετανός μελετητής Hugh J. Schonfield παρουσιάζει μια ανατρεπτική άποψη για την υπόσταση του Ιησού. Μας καλεί να τον δούμε όχι ως τον Θεάνθρωπο της χριστιανικής πίστης, αλλά σαν έναν άνθρωπο της εποχής του, έναν οραματιστή, με χαρισματική προσωπικότητα και ψυχικό σθένος, ο οποίος έζησε σε ένα συγκεκριμένο ιστορικοκοινωνικό πλαίσιο με την πεποίθηση ότι ήταν ο αναμενόμενος Μεσσίας του Ισραήλ.
Ο Schonfield περιγράφει τη ζωή, το ρόλο και τη δράση του Ιησού υπό αυτό το μεσσιανικό πρίσμα. Υποστηρίζει ότι ο Ιησούς ήταν κύριος της μοίρας του και επικεντρώνεται στον τρόπο με τον οποίο προετοιμάστηκε και εκτέλεσε τη μεσσιανική, όπως πίστευε, αποστολή του, κατευθύνοντας ανάλογα τη ζωή του -πρόβλεψε το θάνατό του και οραματίστηκε την ανάστασή του- ώστε να γεγονότα να επαληθεύσουν τις προφητείες.
Καρπός πολύχρονης και επίπονης έρευνας, “Η Συνωμοσία του Πάσχα” πρέπει να διαβαστεί έξω από το πλαίσιο της παραδοσιακής χριστιανικής διδασκαλίας. Σύμφωνα με τον συγγραφέα της, είναι η αφήγηση μιας μεγάλης περιπέτειας -ίσως του πιο παράξενου, παράτολμου εγχειρήματος στην ιστορία του κόσμου.Ο εβραϊκής καταγωγής Βρετανός Hugh J. Schonfield (1901-1988) ήταν διακεκριμένος μελετητής της Αγίας Γραφής. Γεννήθηκε στο Λονδίνο, σπούδασε στο King’s College και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές θεολογίας στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης. Υπήρξε ένας από τους ιδρυτές και πρόεδρος της ειρηνιστικής οργάνωσης Commonwealth of World Citizens και το 1959 ήταν υποψήφιος για το Βραβείο Νομπέλ Ειρήνης. Ο Schonfield έγραψε περισσότερα από σαράντα βιβλία, μεταξύ των οποίων “Η αυθεντική καινή διαθήκη” (The Authentic New Testament, 1958), μια νέα μετάφραση της Καινής Διαθήκης στην αγγλική γλώσσα, η οποία συνοδευόταν από εκτενή επεξηγηματικά σχόλια. Το έργο του “Η συνωμοσία του Πάσχα” κυκλοφόρησε το 1965, γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία και διασκευάστηκε για τον κινηματογράφο το 1976.

Συγγραφέας: Schonfield Hugh J.
Μεταφραστής: Ζάβαλος Αθανάσιος
Εκδότης: Κέδρος
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-04-4055-7
Σελίδες: 405
Σχήμα: 23χ15
Κατηγορίες: Ιησούς Χριστός

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.51 €