Η συνωμοσία της πυρίτιδας

Περιγραφή

Ανάμεσα στην πρόζα, την ποίηση, το δοκίμιο, τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, την αναδίφηση ανύπαρκτων αρχείων, τον αστικό μύθο, τη λογοτεχνική υπερδιακειμενικότητα, το επαναστατείν διά της θυμικής οδού, το βιβλικό παραλήρημα, τον μεσσιανισμό. Ίσως ακούστηκαν σε κάποιο λεωφορείο, ίσως αναμεταδόθηκαν σε κάποιον διαδικτυακό τόπο, ίσως αποτέλεσαν αντικείμενο πολιτικής συζήτησης σε σεμινάρια ή καφενεία, ίσως τυπώθηκαν και μοιράστηκαν σε φυλλάδιο, ίσως ξεπήδησαν από το εξοργισμένο ελληνικό ίντερνετ. Κείμενα που ψάχνουν κατάταξη – που λεν: δεν υπάρχουν αλήθειες. Υπάρχουν μόνο πειστικές ιστορίες. Είκοσι πέντε κείμενα στην κάπως ψεκασμένη ατμόσφαιρα της
κρίσης.

Ο Θοδωρής Ρακόπουλος γεννήθηκε το 1981 στο Αμύνταιο. Σπούδασε νομικά και ανθρωπολογία. Για τις ανάγκες της διδακτορικής του διατριβής πραγματοποίησε εκτενή εθνογραφική έρευνα πεδίου στην Σικελία. Πρωτοπαρουσιάστηκε το 2004 σε συλλογικό τόμο των εκδόσεων «Οδός Πανός». Έκτοτε, έχει δημοσιεύσει ποίηση, μετάφραση και κριτική σε περιοδικά κι εφημερίδες. Η συλλογή «Φαγιούμ», το πρώτο του ποιητικό βιβλίο (Μανδραγόρας, 2010), ήταν υποψήφια για το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα του περιοδικού «Διαβάζω», και τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο νέου ποιητή στο Συμπόσιο Ποίησης Πάτρας, 2011 και, στη συνέχεια, με το Κρατικό βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα, 2011. Ο ίδιος κέρδισε μία από τις τρεις τιμητικές υποτροφίες συγγραφής που απονεμήθηκαν στο 1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών που διοργάνωσε το ΕΚΕΒΙ, τον Δεκέμβριο του 2011. Ποίησή του περιλήφθηκε στην ανθολογία «30 έως 30» της Κοινωνίας των (δε)κάτων και μεταφράζεται στα γαλλικά. Ζει μεταξύ Λονδίνου και Θεσσαλονίκης.

Συγγραφέας : Ρακόπουλος Θοδωρής
Εκδότης : Νεφέλη
Έτος έκδοσης : 2014
ISBN : 960-504-096-3
Σελίδες : 48
Σχήμα : 12×20
Κατηγορίες : Νεοελληνική ποίηση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 4.14 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.