Η συμμορία της διανόησης

Περιγραφή
Ο Έντι Φέρετρος, Άγγλος φιλόσοφος, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Cambridge, παράνομος, τυχοδιώκτης, τεμπέλης, κυνηγημένος, θα φτάσει στη Γαλλία, θα γνωριστεί με τον Ουμπέρ, και θ’ αρχίσει το… γλέντι.
Ληστείες τραπεζών, αλλά και φιλοσοφία. Βία, αλλά και χιούμορ. Πυροβολισμοί, αλλά και βιβλία. Η πιο επικίνδυνη συμμορία του κόσμου – αλλά και η πιο σπαρταριστή. Και, συγχρόνως, μια σύνοψη της ιστορίας της δυτικής σκέψης και φιλοσοφίας. Συγκλονιστικό αφήγημα, όπου ο αναγνώστης διδάσκεται ό,τι πιο πολύτιμο μας πρόσφερε η φιλοσοφία, αλλά και διασκεδάζει με μια συναρπαστική περιπέτεια.
«Ξεκίνησα να γράφω τη Συμμορία της διανόησης σαν ένα σύντομο και αστείο βιβλίο για τη γνώση και την εμπειρία του ανθρώπου συνολικά, ένα βιβλίο που διατρέχει τον πολιτισμό και πηγαίνει στις πηγές…»
Τίμπορ Φίσερ, συνέντευξη στον Gerd Bayer (1997) Ο Τίμπορ Φίσερ γεννήθηκε το 1959 στο Στόκπορτ της Αγγλίας από Ούγγρους γονείς. Σπούδασε λατινικά και γαλλικά στο Cambridge και εργάζεται στο Λονδίνο ως δημοσιογράφος. «Η Φοβερή τροπή των πραγμάτων» (ο αγγλικός τίτλος Under the frog αποτελεί μετάφραση μιας ουγγρικής έκφρασης που σημαίνει, περίπου, «Τα πράγματα δε θα μπορούσαν να είναι χειρότερα») είναι το πρώτο του μυθιστόρημα. Εκδόθηκε το 1992 και του χάρισε την υποψηφιότητα για το βραβείο Booker. Το βιβλίο κυκλοφορεί ήδη στα γαλλικά και τα γερμανικά, ενώ αναμένονται οι εκδόσεις του σε πολλές γλώσσες. Ανάμεσα στα έργα του είναι το μυθιστόρημα The Collector Collector (1997), η συλλογή διηγημάτων Don’ t Read this Book if You are Stupid (2000), καθώς και διηγήματα που έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά Granta και New Writing.

Συγγραφέας : Fisher Tibor
Μεταφραστής : Μπαμπασάκης Γιώργος-Ίκαρος
Εκδότης : Εκδόσεις Πατάκη
Έτος έκδοσης : 2002
ISBN : 960-16-0524-Χ
Σελίδες : 391
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Αγγλική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές : Ξένη Λογοτεχνία, Σύγχρονη Ξένη Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.59 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.