Η σκύλα των Αθηνών

Περιγραφή
Η ιστορία διαδραματίζεται στην Αθήνα από το 1943 ως το 1962. Η Ντενίζ, κόρη Έλληνα μετανάστη από τη Γαλλία, αρπάζει μια ευκαιρία για ν’ ανέβει κοινωνικά. Η δολοφονία του πρέσβη του Ισραήλ αλλάζει ριζικά τη ζωή της. Μαζί με την ηρωίδα αλλάζει και η Αθήνα, γίνεται μοντέρνα αλλά ψυχρότερη.
Η δράση των ηρώων επηρεάζεται από την αλλαγή της πόλης κι απ’ τα πολιτικά γεγονότα της εποχής που χαρακτηρίζονται από την οξυμένη μετεμφυλιακή περίοδο και την προσπάθεια οικονομικής ανασυγκρότησης.
Ο αναγνώστης παρακολουθεί τους ήρωες να κινούνται σ’ αυτό το ρευστό περιβάλλον κι αγωνιά για την επαλήθευση ή τη διάψευση των βεβαιοτήτων τους.Η Κίρκη Ραφαηλίδου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και δημόσια διοίκηση στο Πάντειο πανεπιστήμιο. Εργάστηκε σε τράπεζα και στον ιδιωτικό τομέα. Το 2004 κυκλοφόρησε από τα Ελληνικά Γράμματα το πρώτο της μυθιστόρημα “Για δυο ηπείρους και πέντε θάλασσες” και το 2004 από τις Εκδόσεις Οσελότος το μυθιστόρημά της “Η σκύλα των Αθηνών” και η συλλογή διηγημάτων (συλλογικό έργο) “7:30 μ.μ. στην οδό Μασσαλίας”.

Συγγραφέας: Ραφαηλίδου Κίρκη, Ραφαηλίδου Κίρκη
Εκδότης: Οσελότος
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-98931-2-0
Σελίδες: 288
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 3.45 €