Η σιγή των όπλων

Περιγραφή
Ο νεαρός Ζακ Φουραστιέ, μετά από πολύχρονη θητεία στις τάξεις του Γαλλικού Στρατού που μάχεται στην Αλγερία, επιστρέφει με αναρρωτική άδεια στον τόπο όπου γεννήθηκε με σκοπό να πουλήσει ό,τι δικό του υπάρχει ακόμα εκεί, αφού και οι δυο γονείς του έχουν πεθάνει και με τον τόπο εκείνο δεν τον δένει πια τίποτα.
Μόλις όμως βρεθεί στο χώρο όπου μεγάλωσε, το παρελθόν ζωντανεύει και, χαραγμένος καθώς είναι από τις οδυνηρές μνήμες του πολέμου, βρίσκεται σύντομα αιχμάλωτος της γενέθλιας γης του.
Η γοητεία που αυτή ασκεί πάνω του, τον κάνει να ματαιώσει την πώληση που έχει αποφασίσει, να εγκατασταθεί στο προγονικό του σπίτι και να προσπαθήσει να ξαναδεθεί με τη ζωή της περιοχής διδάσκοντας παράλληλα στους κατοίκους τις καινούριες καλλιεργητικές μεθόδους που έχει μάθει.
Όπως είναι φυσικό, οι νεωτεριστικές του ιδέες θα τον φέρουν σε σύγκρουση με την υπερσυντηρητική κοινωνία του τόπου και τ’ όνειρο του θα τελειώσει με τρόπο αληθινά τραγικό όταν η άδεια του λήξει και η χωροφυλακή αναλάβει να τον επαναφέρει στις τάξεις του στρατού και στη φρικαλεότητα του πολέμου.

Συγγραφέας: Clavel Bernard
Μεταφραστής: Παγουλάτου Μαρία
Εκδότης: Ζαχαρόπουλος Σ. Ι.
Έτος έκδοσης: 1993
ISBN: 960-208-424-3
Σελίδες: 301
Σχήμα: 17χ12
Κατηγορίες: Γαλλική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές: Σύγχρονη Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.58 €