Η σεξουαλική βία κατά γυναικών και παιδιών

Περιγραφή
Η παρούσα μελέτη πραγματεύεται το ζήτημα της σεξουαλικής βίας κατά των γυναικών και των παιδιών. Επιχειρείται συνοπτική παρουσίαση όλων των συμπερασμάτων στα οποία κατέληγε η έρευνα όσον αφορά τη σεξουαλική εγκληματικότητα στην Ελλάδα.
Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάζονται τα συμπεράσματα των ερευνών αναφορικά με τα εγκλήματα βίαιης σεξουαλικής επιθετικότητας, τα εγκλήματα ενδο-οικογενειακής σεξουαλικής βίας, τα εγκλήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών, την πορνογραφία και τα εγκλήματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Γίνεται, επίσης, ιδιαίτερη αναφορά στα αποτελέσματα της ελληνικής έρευνας σχετικά με τη λήψη αποφάσεων στα πλαίσια του ποινικού συστήματος για τα εγκλήματα σεξουαλικής βίας. Η μελέτη ολοκληρώνεται με προτάσεις που έχουν στόχο τις απαραίτητες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στην αντιμετώπιση των υποθέσεων σεξουαλικής βίας. Ο Άγγελος Τσιγκρής είναι δικηγόρος Αθηνών, διδάκτωρ της Εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και διδάσκει στην Αστυνομική Ακαδημία. Γεννήθηκε το 1966 στο Αίγιο Αχαΐας. Σπούδασε Νομικά και Κοινωνιολογία και έχει κάνει διδακτορικές και μεταδιδακτορικές σπουδές στην Εγκληματολογία.
Είναι συγγραφέας δεκάδων μελετών και άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά, καθώς και δέκα βιβλίων που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Σάκκουλα με τους τίτλους: 1) «Το Έγκλημα της Ανθρωποκτονίας στην Ελλάδα» (2002), 2) «Η Σεξουαλική βία κατά γυναικών και παιδιών: ΄Εκθεση για την Ελλάδα» (2002), 3) «Πολύκροτες Δίκες: Τα Εγκλήματα που συγλόνισαν την Ελλάδα» (2001), 4) «Τα σεξουαλικά εγκλήματα: Εγκληματολογικές προσεγγίσεις της σεξουαλικής βίας» (2000), 5) «Η ποινική διάσταση της είσπραξης των δημοσίων εσόδων» (2000), 6) Σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού: Όψεις κοινωνικού ελέγχου» (1999), 7) Λήψη αποφάσεων και ενεργοποίηση των μηχανισμών του ποινικού συστήματος» (1999), 8) «Χωρίς συναίνεση: Εγκληματολογική και νομολογιακή προσέγγιση του βιασμού στην Ελλάδα» (1998), 9) «Εμπορία και σεξουαλική εκμετάλλευση της γυναίκας: Τα αποτελέσματα μιας έρευνας» (1997) και 10) «Βιασμός: Το αθέατο έγκλημα» (1996).
Είναι συντονιστής της Ομάδας Δημόσιας Τάξης του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, μέλος του Τομέα Δημόσιας Τάξης με την Ομάδα Παρακολούθησης της Ελληνικής Προεδρίας (ΟΠΕΠ) της Ε.Ε. και μέλος της Γραμματείας Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας (υπεύθυνος για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων).

Συγγραφέας : Τσιγκρής Άγγελος Α.
Εκδότης : Σάκκουλας Αντ. Ν.
Έτος έκδοσης : 2002
ISBN : 960-15-0670-5
Σελίδες : 114
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Βία, Έγκλημα και εγκληματίες, Σεξουαλική συμπεριφορά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.16 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.