Η πρόκληση του επιχειρείν

Περιγραφή
Το βιβλίο παρουσιάζει μία σειρά Μελετών Περιπτώσεων επιχειρηματικότητας από την ελληνική πραγματικότητα, με σκοπό να βοηθήσει τον αναγνώστη να εξοικειωθεί με πρακτικά ζητήματα που σχετίζονται με τη δημιουργία μίας νέας δραστηριότητας. Διάφορες φάσεις της επιχειρηματικής διαδικασίας καταγράφονται και αναλύονται. Πιο συγκεκριμένα το βιβλίο ασχολείται με θέματα που σχετίζονται με την αναγνώριση και αξιολόγηση της επιχειρηματικής ευκαιρίας, την ανάπτυξη του επιχειρηματικού σχεδίου, την εύρεση και απόκτηση των απαραίτητων πόρων για την ίδρυση της επιχείρησης, τη διαχείριση και ανάπτυξη της ιδρυθείσας επιχείρησης, αλλά και την επιλογή εναλλακτικών στρατηγικών εξόδου για τη λήξη της δραστηριότητας.Η Ειρήνη Βουδούρη είναι Λέκτορας Διοίκησης και Τεχνολογίας του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου διδάσκει μαθήματα “Επιχειρηματικότητας” και “Στρατηγικής” σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στις Τηλεπικοινωνίες και σε “Μάνατζμεντ και Στρατηγική” στο Παρίσι. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Τμήμα Στρατηγικής και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Paris X.
Συμμετέχει στο Εργαστήριο Στρατηγικής και Επιχειρηματικότητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει λάβει μέρος σε μεγάλο αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων. Έχει επίσης επαγγελματική εμπειρία σε μελέτες ως σύμβουλος επιχειρήσεων.

Συγγραφέας: Βουδούρη Ειρήνη
Υπεύθυνος Σειράς: Δουκίδης Γεώργιος Ι.
Εκδότης: Εκδόσεις Ι. Σιδέρης
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN: 960-08-0354-4
Σελίδες: 189
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Διοίκηση και οργάνωση , Εταιρείες, Επιχειρηματικό σχέδιο
Σειρές: Βέλτιστες Ελληνικές Επιχειρηματικές Πρακτικές=Greek Business Case Studies

Τιμή σε ιστοσελίδες: 17.64 €