Η προφητεία του παρόντος

Περιγραφή

Των ποιημάτων μου οι φωνές πια δε με τρέφουν, αλλά οι ώρες της πολύκροτης σιγής που απ’ τα παράθυρα τους μέσα γνέφουν, με κρύα δάχτυλα, οι εγκλωβισμένοι όλης της γης. Στον ουρανό τους μέσα κατοικεί μπλε πόνος που με ποτίζει, καθώς βρέχει, και μεθώ. Μες στον παράδεισό μου, που ‘μαι μόνος, ή μες στην κόλασή τους σαν βρεθώ, μ’ αίμα και θειάφι για πίστη μου συντροφιά, τα ουρλιαχτά τους με τρυπάνε σαν καρφιά. Κι απ’ τα παράθυρά τους, καθώς γνέφουν, οι απεγνωσμένες τους φωνές με τρέφουν!…

Ο Κώστας Μάρκου γεννήθηκε στην Αταλάντη το 1972.
Με το γράψιμο, και ιδιαίτερα με την ποίηση, άρχισε να ασχολείται από μικρή ηλικία.
Έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς ποιήματά του σε περιοδικά κι εφημερίδες της επαρχίας και της Αθήνας και έχει διακριθεί σ’ αρκετούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.
Έχει κυκλοφορήσει ως τώρα, με φωτοτυπική μέθοδο, πάνω από είκοσι ποιητικές συλλογές κι από τα μέσα του 1994, που ζει κι εργάζεται στην Αταλάντη, συμμετέχει σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, κυρίως της περιοχής του (χορωδιακές, μουσικές, θεατρικές, λογοτεχνικές κ.ά.)
Η ποιητική συλλογή του Κώστα Μάρκου με τίτλο «Πέτα ψυχή μου» είναι η πρώτη εκδοτική του προσπάθεια και περιλαμβάνει ποιήματα γράφτηκαν από το 1993 έως το 2003.

Συγγραφέας : Μάρκου Κώστας
Εικονογράφος : Χασσάνδρας Νεκτάριος
Εκδότης : Μπαρτζουλιάνος Ι. Ηλίας
Έτος έκδοσης : 2009
ISBN : 960-6817-23-7
Σελίδες : 46
Σχήμα : 19χ21
Κατηγορίες : Νεοελληνική ποίηση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 3.00 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.