Η πριγκίπισσα και οι πειρατές

Περιγραφή
Έχουν ήδη περάσει δυο χρόνια από τη λήξη της θητείας του ως αγορανόμου, και ο Δέκιος ετοιμάζεται για τη νέα του περιπέτεια: αναλαμβάνει να εκκαθαρίσει τη Μεσόγειο από τους πειρατές. Αποπλέει με μερικές μπακατέλες και τα ύποπτα πληρώματά τους για την Κύπρο, τόπο κατοικίας της νεαρής Κλεοπάτρας. Με τη συνδρομή του παλιού πειρατή-Αρίστωνα, που του παρέχει- πληροφορίες για το αιμοσταγές επάγγελμα, ο Δέκιος ελπίζει να εξασφαλίσει αρκετή δόξα.
Κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ απλό, όμως. Ο Σιλβάνος, ο απεσταλμένος κυβερνήτης της Ρώμης στο νησί, δολοφονείται, και ο Δέκιος έχει την ιερή υποχρέωση να ανακαλύψει το δολοφόνο. Ωστόσο, εξαιτίας της έντασης που επικρατεί στις διεθνείς σχέσεις, θα προτιμούσε να µην υποπτευθεί τη διάδοχο του θρόνου της Αιγύπτου, Κλεοπάτρα, που έχει αρκετούς λόγους να μισεί τη Ρώμη, και οι φόνοι δεν είναι κάτι άγνωστο στην ιστορία της οικογένειάς της.
Ο John Maddox Roberts δημιουργεί αριστοτεχνικά ένα ακόμα μυστήριο, που τη φορά αυτή βρίθει από την ένταση των συγκρούσεων των ρωμαϊκών, ελληνικών και αιγυπτιακών συμφερόντων.Ο Τζων Μάντοξ Ρόμπερτς έχει γράψει την αστυνομική σειρά “SPQR” και βιβλία επιστημονικής φαντασίας, ενώ στο βιβλίο του με τον Αννίβα τον Καρχηδόνιο μας παρουσιάζει μια πρωτότυπη εναλλακτική εξέλιξη των ιστορικών γεγονότων. Ζει με τη γυναίκα του στο Νέο Μεξικό.

Συγγραφέας: Roberts John Maddox
Μεταφραστής: Τσαπαρής Νίκος
Εκδότης: IntroBooks
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-6680-38-Χ
Σελίδες: 448
Σχήμα: 16χ12
Κατηγορίες: Αμερικανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Αστυνομική λογοτεχνία
Σειρές: SPQR

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.52 €