Η Πολιτεία… της Μάρως Λοΐζου

Περιγραφή
Η Μάρω Λοΐζου έχει συμβάλει ουσιαστικά, με το λογοτεχνικό της έργο, στην ανανέωση της Λογοτεχνίας για Παιδιά. Τα κείμενά της γραμμένα με φαντασία και ρεαλισμό, καλύπτουν όλα σχεδόν τα λογοτεχνικά είδη (ποίηση, μικρή ιστορία, παραμυθική μικρή ιστορία, διήγημα, νουβέλα, μυθιστόρημα). Με την ποιητικότητα της γραφής της το συγκρατημένο λυρισμό και την απουσία διδακτισμού τα βιβλία της ευαισθητοποιούν τα παιδιά σε σύγχρονα, καίρια προβλήματα αλλά κα σε καθημερινές κοινωνικές καταστάσεις.
Στον τόμο αυτό δημοσιεύονται οι επιστημονικές εργασίες πανεπιστημιακών καθηγητών της Λογοτεχνίας και της Λογοτεχνίας για Παιδιά και Νέους οι οποίες ανακοινώθηκαν στην τιμητική Ημερίδα με θέμα την πολυσήμαντη προσφορά της Μάρως Λο’ίζου στη Λογοτεχνία για Παιδιά και Νέους. Την Ημερίδα διοργάνωσαν το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Πατρών, στις 9 Μαΐου 2009.
Οι συγγραφείς του τόμου αυτού εξετάζουν τα κείμενα της υπό το πρίσμα ποικίλων θεωρητικών προσεγγίσεων. Στις μελέτες τους ερευνάται και αναδεικνύεται το συνολικό έργο της Λοΐζου τόσο ως προς τις θεματικές του όσο και ως προς τα υφολογικά του χαρακτηριστικά. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στους πολυπολιτισμικούς μύθους, στις γυναικείες μορφές, στον κοινωνικό προβληματισμό, σε θέματα οικολογίας και φιλοσοφίας, στις παρεχόμενες επιστημονικές γνώσεις από τα εικονογραφημένα λογοτεχνικά της βιβλία, στα νεοτερικά στοιχεία της γραφής της καθώς και στο ρόλο της φαντασίας στα κείμενά της.
Οι μελέτες που συγκροτούν τον παρόντα τόμο, συμβάλλοντας στη σφαιρικότερη αντίληψη του έργου της Μάρως Λοΐζου, πιστοποιούν την παραμυθική σαγήνη των κειμένων.της, ενώ αναδεικνύουν και τις δυνατότητες αξιοποίησης των βιβλίων της στο σημερινό σχολείο.

Συγγραφέας : Κατσίκη – Γκίβαλου Άντα, Συλλογικό έργο
Επιμελητής : Κατσίκη – Γκίβαλου Άντα, Πολίτης Δημήτρης λέκτορας Παν. Πατρών
Εισηγητής : Κατσίκη – Γκίβαλου Άντα, Ζερβού Αλεξάνδρα, Παπαντωνάκης Γεώργιος Δ., Πολίτης Δημήτρης λέκτορας Παν. Πατρών, Αναγνωστοπούλου Διαμάντη, Γιαννικοπούλου Αγγελική Α., Οικονομίδου Σούλα, Παπαδάτος Γιάννης Σ. λέκτορας Παν. Αιγαίου
Εκδότης : Εκδόσεις Πατάκη
Έτος έκδοσης : 2011
ISBN : 960-16-3744-3
Σελίδες : 203
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Παιδική λογοτεχνία, Ελληνική – Συνέδρια , Παιδική λογοτεχνία, Ελληνική – Ερμηνεία και κριτική
Σειρές : Θεωρητικές Επιστήμες, Για τη Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.50 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.